Nieuwe cao voor Hochwald

Er is de afgelopen week door de leden gestemd over het onderhandelingsresultaat bij Hochwald. De uitkomst is dat de meeste leden hiermee instemmen en daarmee is er een nieuwe cao.

Leden akkoord

Het onderhandelingsresultaat bij Hochwald kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Na drie onderhandelingsrondes in Bolsward konden vakbonden en werkgever elkaar op donderdag 11 juli de hand schudden. De afgelopen week konden jullie je stem uitbrengen en daaruit blijkt dat de CNV-leden in overgrote meerderheid instemden met het resultaat. De FNV-leden gingen zelfs unaniem akkoord.

Salarisverhoging

Eén van de belangrijkste punten is, logischerwijs, het loon. Met jullie werkgever is afgesproken dat de werknemers per 1 april 2024 4,25% salarisverhoging krijgen. Op 1 oktober 2024 komt er dan nog 0,5% bij. We hebben in dit geval een cao afgesloten met een looptijd van een jaar. 

Vakantiewetgeving

In de bijlage kunnen jullie de gemaakte afspraken nog eens teruglezen. Zo wordt het punt van de vakantiewetgeving na de zomervakantie verder uitgewerkt (zie toelichting bijlage).  Mochten er verder nog vragen en/of opmerkingen zijn dan ben ik per mail of telefonisch bereikbaar. Hierbij ook mijn dank voor jullie input en inzet de afgelopen periode. 

Mede namens mijn kaderleden.

Auke Wietze Bosma
Bestuurder CNV
M: 06 81 92 04 53
E: a.bosma@cnv.nl

Downloads