Leden Bouter A-ware gaan niet akkoord met voorstellen werkgevers en gaan in staking

De werkgevers in de Kaas hebben verbeterde voorstellen gedaan voor de cao. Een meerderheid van de CNV-leden die werkzaam zijn bij Bouter A-ware vinden deze voorstellen onvoldoende en zijn bereid om actie te voeren. Daarom gaan de leden van CNV Vakmensen vanaf morgenavond 22:00 uur in staking.


CNV Vakmensen vindt dat er een goede, nieuwe cao moet komen voor alle medewerkers in de Kaas. De voorstellen die de werkgevers hebben gedaan vinden wij onvoldoende.
Dit betekent dat wij alle leden werkzaam bij Bouter A-ware oproepen om vanaf morgenavond 22:00 uur samen met de leden van het FNV het werk neer te leggen.

Deze staking duurt tot en met het weekend. Er wordt ook niet overgewerkt. Wanneer de staking precies eindigt weten wij morgen. Wij zullen jullie hierover morgen informeren.

Als meer duidelijk is over het verloop en de organisatie van de staking zal ik jullie de stakingsinstructie sturen.

Wat wij al wel weten is dat wij donderdagmiddag om 14:00 uur en om 15:00 uur stakingsbijeenkomsten organiseren bij het bedrijf. Houd hier dus alvast rekening mee. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers bij deze bijeenkomsten aanwezig zijn.

Leden die staken kunnen zich donderdagmiddag inschrijven zodat zij een stakingsuitkering ontvangen. Collega’s die nog geen lid zijn maar wel willen meestaken, kunnen donderdagmiddag lid worden en ontvangen direct een stakingsuitkering. Ook als je geen lid bent van een vakbond, mag je meestaken maar dan ontvang je geen stakingsuitkering.

Sluit je aan bij deze staking. Samen staan we sterk.
Alleen met jouw steun komen we tot een goede cao. CNV Vakmensen zijn we samen.

Henk Jongsma
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 22 38 30 73
E h.jongsma@cnvvakmensen.nl