Akkoord nieuwe pensioenregeling Zuivel

Het pensioenfonds voor de Zuivel gaat per 1-1-2026 over naar een nieuwe pensioenregeling. Als bonden hebben wij overeenstemming bereikt over de inhoud van de nieuwe regeling. Dit akkoord leggen wij positief voor aan de leden.

Ledenbijeenkomsten

Op 27 augustus jl. hebben we je geïnformeerd dat we overeenstemming hebben bereikt over een nieuwe pensioenregeling per 1-1-2026 voor de Zuivel. Inmiddels hebben er ledenbijeenkomsten plaats gevonden waarin we uitleg hebben gegeven over de nieuwe regeling. Het akkoord zoals wij dit zijn overeengekomen is pas definitief als een meerderheid van de leden die hun stem uitbrengen voor het akkoord zijn. Wij zijn van mening dat het een goed resultaat is en daarom leggen wij dit ook positief voor aan de leden.  

Stemming voor leden

CNV-leden krijgen separaat, na verzending van deze nieuwsbrief, de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Breng uiterlijk vrijdag 13 september, 16.00 uur, je stem uit.

Bijlagen 

Bij deze nieuwsbrief horen verschillende bijlagen. In deze bijlagen vind je informatie over de nieuwe regeling.
Alle onderstaande bijlagen vind je op de cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/voeding/zuivel/cao-zuivel/  Je treft ze aan onder Downloads.

  1. Werkgevers pensioenfonds Zuivel: In dit document kun je zien of jouw werkgever deelneemt aan het pensioenfonds voor de Zuivel.
  2. Brochure pensioen transitie. Dit is een uitleg over de nieuwe pensioen regeling.
  3. Transitieplan Zuivelindustrie
    Dit is het officiële document waarin de afspraken over de nieuweregeling zijn vastgelegd.
  4. Presentatie achterbanraadpleging. Deze is gebruikt in de teamsbijeenkomsten op dinsdag 3 september. 

Vervolg

Na 13 september zal ik je informeren over de overkomst van de ledenraadpleging. Mocht je tussentijds nog vragen of opmerkingen hebben dan kun je mij altijd bellen of mailen. Het hele traject tref je ook aan op genoemde cao-pagina Zuivel.  

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV
M 06 2238 3073
h.jongsma@cnv.nl