Werkgevers in de kaas stellen een nul lijn voor van twee jaar.

Met een vertegenwoordiging van jullie werkgevers hebben wij gesproken over een nieuwe cao Partikuliere Kaaspakhuizen. De werkgevers hebben een tweejarige cao voorgesteld. In hun voorstel worden de lonen de komende 2 jaren bevroren. Geen loonsverhoging dus.

Als we hier in mee gaan betekent dit dat de lonen in 13 jaar tijd niet voldoende zijn gestegen om de prijsstijgingen bij te houden. Je bent als werknemer in de kaas er in die 13 jaar dan 2,4% op achteruitgegaan. Wij vinden dat onbespreekbaar

 

Werkgevers hebben voorgesteld om het loongebouw met 2 periodieken te verhogen. De eerste in 2021 en de tweede in 2022. Aan deze verhoging hebben ze wel de voorwaarde gesteld dat de toeslagen omlaag moeten zodat het de werkgevers geen geld kost.

In dit voorstel van de werkgevers komt het er op neer dat de werknemers die nu toeslagen ontvangen voor het werken in ploegendiensten de verhoging van het loongebouw met twee periodieken gaan betalen. 

Wij zijn van mening dat er betere afspraken gemaakt moeten worden.  Zonder de steun van onze leden en de collega’s die geen lid zijn gaan die betere afspraken er niet komen. Sterker nog, het zal dan gaan zoals werkgevers willen.

Wij willen graag met de leden uit de kaas in gesprek over de cao voorstellen van de werkgevers. Daarom organiseren we een digitale ledenbijeenkomst.

Digitale ledenbijeenkomst (MS Teams) CNV Vakmensen

Dinsdag 16 februari om 19:30

Meldt je aan. Stuur mij een email dan stuur ik jou de link.

Wanneer ik niets van je hoor ga ik ervan uit dat je geen problemen hebt met de voorstellen van de werkgevers.

Met jouw steun en solidariteit komen we tot een goede cao.

Zie jij te weinig van de vakbond in jou bedrijf? Neem dan contact met mij op zodat we hier iets aan kunnen doen. CNV Vakmensen zijn we samen.

Henk Jongsma, bestuurder zuivel, h.jongsma@cnvvakmensen.nl