Leden Marfo akkoord met cao

Naar aanleiding van de ledenraadpleging over het onderhandelingsresultaat bij de cao Marfo heeft 75% van de CNV leden ingestemd met de afspraken. Dat betekent dat de cao met een looptijd van 1 juli 2024 tot en met 30 juni 2026 nu een feit is. We gaan zo snel mogelijk aan de slag met het uitvoeren van de zaken die voor jou in de cao zijn afgesproken.

Uitkomsten Ledenraadpleging
Over het algemeen zijn jullie tevreden met de gemaakte afspraken blijkt uit jullie commentaren. Het wordt gewaardeerd dat het eerste gedeelte van de loonsverhoging van 3,25% al per 1 juli wordt toegekend. Dit zal op het komende loonstrookje ongetwijfeld zichtbaar zijn.

Wel zijn er kritische opmerkingen over het feit dat er nog geen begin van een 13e mand kon worden afgesproken (al is het mooi dat de ondergrens bonus is geschrapt) en dat de totale hoogte van de loonsverhoging ‘maar’ 7,75% was. Als CNV hadden we natuurlijk hoger ingezet bij de start van de gesprekken. We hebben echter uiteindelijk laten meewegen dat Marfo financieel nog aan het herstellen is van een moeizame periode met het verlies van een aantal klanten.

Al met al is het de conclusie van het CNV onderhandelteam dat het een netjes resultaat is dat we nu gaan uitvoeren. We zullen zien hoe de (financiële) resultaten zich ontwikkelen en zullen ons op regelmatige basis laten bijpraten door de directie hierover. We houden jullie op de hoogte van de voortgang!

Vragen en/ of opmerkingen?
Je kunt hiervoor terecht bij de CNV kaderleden Arnold Bos, Eugène Harder en ondergetekende. We wensen jullie een mooie zomer toe.

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
m.jukema@cnv.nl
06-13204112