Instemming leden Transitieplan Pensioenstelsel Molenaarspensioenfonds

De leden van CNV en FNV hebben met grote meerderheid van de deelnemende leden ingestemd met het Transitieplan Pensioenstelsel Molenaarspensioenfonds (MPF).

Dat plan hebben beide bonden in de afgelopen weken in een ledenraadpleging aan de leden voorgelegd. Met deze instemming van de meerderheid van de leden van beide vakorganisaties en van de kant van de werkgevers heeft het transitieplan de status van een akkoord gekregen.

Akkoord

Nu de sociale partners bij MPF, werkgevers en werknemers, een akkoord hebben over het transitieplan, wordt dit plan aangeboden aan het bestuur van MPF. Ook de Nederlandsche bank zal als toezichthouder het transitieplan nog beoordelen op evenwichtigheid en of het voldoet aan de voorwaarden die er wettelijk gesteld zijn aan de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Het bestuur van MPF zal vervolgens op basis van dit transitieplan komen tot een zogenoemd implementatieplan. Daarin worden alle afspraken, regelingen en uitvoeringsplannen die nodig zijn voor de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel vastgelegd. Uiteraard zullen wij als bonden betrokken blijven bij de uitvoering van de overgang en daarbij nauwlettend toezien op de naleving van de in het transitieplan vastgelegde afspraken.

Rest ons de betrokken leden van onze vakorganisatie te danken voor jullie steun en vertrouwen in dit ingewikkelde en langdurige traject.

Mede namens Wilfred Jonkhout (vakbondsbestuurder FNV),

Wietze Kampen
Bestuurder CNV
M 06 5120 3004
w.kampen@cnv.nl


Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error