CNV leden stemmen tegen eindbod cao Groothandel Groenten en Fruit

Vorige week sloot de stemming over het eindbod van werkgevers. De meerderheid van CNV leden stemde tegen het eindbod. 61% van de uitgebrachte stemmen was tegen. Dit betekent dat CNV de nieuwe cao niet zal ondertekenen. De leden van FNV en RMU stemden wel met een kleine meerderheid voor het eindbod. Werkgevers zullen daarom met FNV en RMU de cao 2023 afsluiten.

Cao Groothandel Groenten en Fruit 2023, zonder CNV?

CNV leden vonden de loonsverhoging die werkgevers bieden voor 2023 te laag. Sommige CNV leden gaven aan dat ze een betere ouderenregeling en pensioenafspraken hadden willen zien in die nieuwe cao. Ook waren er CNV leden die vonden dat er werknemers in Groothandel Groente en Fruit een koudetoeslag moeten krijgen.

Omdat de leden van FNV en RMU hebben ingestemd met het eindbod van werkgevers is, kan CNV Vakmensen niet opnieuw onderhandelen over het eindbod.

De nieuwe cao zal vanaf 1 januari 2023 van kracht zijn tot 1 juli 2024. In de bijlage treffen jullie de afspraken die werkgevers zijn overeengekomen met FNV en RMU.

Hoe nu verder?

CNV Vakmensen zal betrokken blijven bij de uitwerking van de cao Groothandel Groenten en Fruit. We blijven de belangen van onze leden in de sector behartigen. We blijven met werkgevers en andere bonden in gesprek in verschillende werkgroepen.

Tegelijkertijd willen we ons de komende 18 maanden voorbereiden op de nieuwe cao. In 2024 zullen we opnieuw onderhandelen. CNV Vakmensen wil ervoor zorgen dat we dan komen tot nog betere afspraken voor onze leden. Bijvoorbeeld de koudetoeslag, zwaar werk regeling en een hoger loon.

Uitnodiging online CNV bijeenkomst 17 januari 19.30 uur

Op dinsdag 17 januari om 19.30-20.30 is er een online bijeenkomst via microsoft teams.

Tijdens deze bijeenkomst bespreek ik graag wat de nieuwe cao voor jullie betekent. Graag beantwoord ik tijdens de bijeenkomsten vragen over de cao.

Ook bespreek ik 17 januari graag hoe we komende periode in gaan vullen en waar CNV zich voor zal gaan inzetten.

Via deze link kun je deelnemen aan de bijeenkomst: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Nodig ook je collega’s uit, want ook niet-leden zijn welkom. Hoe meer collega’s aanwezig zijn hoe beter. Ik hoop jullie allen te zien. 

Mirjam van Leussen
vakbondsbestuurder

M. 0628866597
E. m.vanleussen@cnvvakmensen.nl

Downloads