Overleg met Avebe over vertrek medewerkers

Jullie hebben in de vorige nieuwsbrief kunnen lezen dat Avebe een andere koers gaat varen: Een kleiner bedrijf met minder medewerkers. Daar maken wij ons als vakbonden zorgen over. Dat hebben we directie in een brief duidelijk gemaakt.

Overvallen door nieuws

In deze brief, die als bijlage is toegevoegd, hebben wij geschetst dat een aantal personeelsleden zich overvallen voelt door het nieuws dat ze (vrijwillig) moeten vertrekken. En dat medewerkers al snel een vaststellingsovereenkomst (vso) onder de neus krijgen gedrukt, zorgt voor de nodige onrust op de werkvloer.

Gevolgen voor personeel

Wij hebben daarom op korte termijn een gesprek aangevraagd op het hoofdkantoor in Veendam om helderheid te krijgen, over de gang van zaken en de gevolgen voor onze leden. Want als er nu mensen moeten vertrekken wat betekent dit dan voor de komende tijd.

Tekst en uitleg

Avebe heeft laten weten dat ze op woensdag 3 juli het gesprek met ons willen aangaan en nogmaals tekst en uitleg geven over de huidige situatie van het bedrijf. Over de uitkomst van het overleg houden we jullie natuurlijk op de hoogte. Mochten er verder nog vragen zijn dan ben ik per mail of telefonisch bereikbaar.


Auke Wietze Bosma
Bestuurder CNV
M: 06 81 92 04 53
E: a.bosma@cnv.nl

Downloads