Leden stemmen vrijwel unaniem in met het verbeterd eindbod

Onze leden in de Gemaksvoedingsindustrie hebben tot zondag 22 september kunnen stemmen over het verbeterd eindbod van de werkgevers. Onze leden hebben in meerderheid ingestemd met het nieuwe eindbod van werkgevers, evenals de leden van het FNV.

Reactie leden

De meeste reacties waren positief over het uiteindelijke resultaat. Het cao jaar 2024 – 2025 waarover afspraken zijn gemaakt, is al in volle gang. Sterker nog, de aanstaande onderhandelingen staan alweer bijna voor de deur. In de reacties van de leden kwamen ook hierover een paar zaken prominent naar voren:

Een aantal van onze leden vragen om een langere looptijd van de cao dan 1 jaar en
Een verhoging van het salaris voor een volgende cao periode zou wel wat hoger mogen zijn, hierbij vooral gelet op de verhogingen van salarissen in andere sectoren.

Hier kunnen we rekening mee houden tijdens de volgende cao onderhandelingen.

Cao Gemaksvoedingsindustrie 2024-2025

Hiermee is de nieuwe cao Gemaksvoedingsindustrie een feit. De cao tekst wordt momenteel waar nodig aangepast. Zodra de definitieve cao tekst beschikbaar is, verschijnt de cao op de cao pagina Alles over cao Gemaksvoedingsindustrie - Vlees en Vis | CNV Vakmensen

Hebben jullie vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met ons kaderlid of de vakbondsbestuurder.

Meepraten over de cao of vragen

Wil jij graag meepraten over de cao-onderhandelingen, eventuele vragen stellen en/of jouw mening of tips geven. Neem dan contact met mij op of ga naar de cao-pagina. Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kom je op deze manier op de cao-pagina: Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos  en type Gemaksvoedingsindustrie in het cao zoekveld.

Mede namens:
Frans Prevoo (cao-commissielid CNV), Mora, Maastricht
Arie-Jan Herbert (cao-commissielid CNV), Goodlife Foods, Katwijk aan Zee

Ruud Hövelings
Bestuurder CNV
M: 06-81 88 45 56
E: r.hovelings@cnv.nl