cao Zeevisbedrijf afgesloten conform enquête-uitslag

Eind juli / Begin augustus kon je stemmen over een bereikt principeakkoord. Hieronder tref je het resultaat aan.
Eind juli hebben wij je geïnformeerd over een onverwacht voorstel van de werkgevers om de cao voor het Zeevisbedrijf te verlengen, met daarin alleen een loonsverhoging van 1,5%. Wij hebben daarop jou en de andere leden gevraagd via een enquête hierop te reageren. Met die uitslag (2,5% loonsverhoging en een betere pensioenopbouw) zijn wij naar de werkgevers gegaan, die met minieme verschillen de geformuleerde eisen hebben geaccepteerd. Daarop heb ik je opnieuw geïnformeerd met de mogelijkheid over het principeakkoord te stemmen. We kunnen je nu meedelen dat het principeakkoord unaniem is aanvaard. Ondertussen hebben caopartijen een handtekening onder het bereikte akkoord gezet en is er dus een 1 jarige cao die loopt van 1 januari 2021 tot 1 januari 2022. Concreet verandert het volgende:

Looptijd (artikel 33)
De CAO voor het Zeevisbedrijf heeft een looptijd van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021 (12 maanden).

Pensioen
De totale pensioenpremie voor de deelnemers aan de Pensioenregeling Zeevisserij zal per 1 januari 2021 worden verhoogd met 1,28%-punt van 15,32% naar 16,60% ten laste van de werkgever. Hiermee is het pensioenniveau gelijk aan de pensioenopbouw van de zeevarenden.

Loonstijging (artikel 7)
De functielonen uit artikel 7 en de feitelijke lonen van werknemers onder de cao worden als volgt verhoogd:
- 1 augustus 2021 2,5%.
- Een eenmalige uitkering ter grootte van 300,- euro bruto voor iedere werknemer ongeacht de hoogte van zijn/haar salaris (ter compensatie van het gemiste loon omdat de verhoging later ingaat dan 1 januari 2021). Voor werknemers met een parttime dienstverband wordt de eenmalige uitkering pro rata toegepast.

Caoonderhandelingen 2022
CNV Vakmensen zal zo spoedig mogelijk conceptvoorstellen maken en aan jullie voorleggen voor de onderhandelingen van 2022. Uiteraard wordt je aangemoedigd ook zelf met voorstellen te komen en die toe te sturen aan w.kampen@cnvvakmensen.nl

Vertrouwende je hiermee positief geïnformeerd te hebben, tekent mede namens Gert Koster,



Wietze Kampen
Bestuurder
CNV Vakmensen