Verslag derde ronde cao overleg 21 februari 2022 Vleeswaren

Volgend op de 2 eerder gehouden cao gesprekken voor een nieuwe cao vleeswaren, was op 21 februari jl. het derde cao overleg.

Tijdens dit overleg stond het laatste voorstel van de werkgevers centraal en dan met name inzake hun wensen om de werktijd uit te breiden(tot max 40 uur per week) en de werkweek te verlengen met de zaterdag als een gewone werkdag.

Hierover is heel indringend met elkaar gesproken en zijn er meerdere voorstellen over en weer ter tafel gekomen met als resultaat dat de werkgevers uiteindelijk hun voorstellen van tafel hebben gehaald. Vakbonden zijn uiteraard verheugd hierover.

Het overleg is verder gegaan en nu wordt er gesproken over de volgende onderwerpen:

  • Looptijd
  • Loon
  • Consignatie regeling
  • Reiskostenregeling
  • Verhogen van de pensioenpremie
  • Aanpassing RVU regeling(eerder kunnen uittreden)
  • Verlofsparen
  • Vast werk moet de norm worden binnen de vleeswarensector
  • Nut en noodzaak van de aanloopschaal in de CAO

Meepraten op de cao-pagina

Het hele cao-traject is te volgen op de website. Op de cao-pagina kun je vragen stellen en reageren op nieuwsbrieven of op anderen. Ga hier direct naar de cao-pagina

Vervolg

Partijen gaan op 10 maart aanstaande verder praten en hopen dan tot een cao te komen. Met als belangrijkste onderwerpen Koopkrachtverbetering en verhoging van de eindejaarsuitkering.

We houden jullie op de hoogte.

Peter de Ridder, Bestuurder CNV
Liza van Nuysenburg en Karel de Buijzer, Bestuurders FNV