Offerman doet de bonden een eindbod

Op 3 december hebben de vakbonden, CNV Vakmensen en FNV, weer met jullie werkgever overlegd over een sociaal plan. Het werd wederom duidelijk dat de werkgever niet bereid is om een goed sociaal plan af te spreken voor haar leden.
Jullie werkgever heeft aangegeven dat er geen ruimte meer is voor onderhandeling en zal ons schriftelijk een eindbod doen. Wij nodigen jullie daarom uit voor een tweetal ledenvergadering om dit bod te bespreken.

Kernpunten overleg
Wij hebben gisteren tijdens het overleg benadrukt dat er voor ons drie kernpunten zijn die zeker in het sociaal plan moeten worden afgesproken:

  • Men zou niet gedwongen moeten worden om wanneer hij/zij binnen een straal van 70 km van Ridderkerk vandaan woont, daar te gaan werken. Werknemer moet er in alle gevallen voor kunnen kiezen om met behoud van de ontslagvergoeding af te zien van een functie in Ridderkerk.
  • Een fatsoenlijke ouderenregeling voor mensen die een deel van hun pensioenopbouw zullen mislopen wanneer zij straks in een andere sector aan het werk moeten.
  • Transitievergoeding moet verhoogd worden naar 125%.

Jullie werkgever heeft aangegeven hier niet mee akkoord te zijn en zal ons een eindbod doen.

Ledenvergaderingen
Wij nodigen jullie graag uit om op dinsdag 10 december het eindbod inhoudelijk te bespreken. Daarnaast kunnen jullie voor of tegen het eindbod stemmen. Bij afwijzing van het eindbod zullen wij acties gaan voorbereiden.
Datum: 10 december 2019
Aanvang: 12.00 uur en 16.30 uur
Locatie: Offerman Aalsmeer
Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op de ledenvergaderingen.

Mede namens kaderlid Huub van der Bent,
Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 43 61 65
E: s.faez@cnvvakmensen.nl