Stand van zaken cao Slagersbedrijf

De afgelopen weken hebben FNV-leden in het Slagersbedrijf hun stem uitgebracht over het verbeterde eindbod van werkgeversvereniging KNS. Dit eindbod is door een geringe meerderheid afgewezen. FNV heeft KNS laten weten dat het verbeterde eindbod is afgewezen en dat het eerder gestelde ultimatum van kracht is.

Dit betekent dat er weer acties zouden kunnen volgen om werkgevers ervan te overtuigen dat verdere verbetering van het bod noodzakelijk is om tot een cao te komen.

CNV-leden

Het eerste eindbod, dus het eindbod zonder de verhoging van de productietoeslag, is door een geringe meerderheid van de CNV-leden reeds goedgekeurd. Dit betekent dat er een cao zou kunnen worden getekend door KNS met CNV. Vooralsnog wachten we daarmee zodat FNV ruimte krijgt om recht te doen aan hun stemmingsuitslag in een poging om toch nog verbeteringen door te voeren door acties. Het feit dat een cao met CNV lonkt, weerhoudt echter het grootste deel van de werkgevers er van om een verbetering met FNV af te spreken.

FNV gaat nu met de leden in gesprek over de stand van zaken en hoe ze verder gaan. Ook deze vergaderingen wachten wij nog af. Het CNV vindt het nog steeds van belang dat er een zo breed mogelijk gedragen cao komt voor de gehele sector.

Vragen

Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben? Dan kun je die op de cao-pagina kwijt of schroom niet en mail die naar mij.

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV
M.: 06 5125 1159
E.:  n.abelskamp@cnv.nl