Cao Slagersbedrijf na extra toezegging KNS

Nadat de leden van onze collegabond FNV begin mei ook het hernieuwde eindbod (met een hogere productietoeslag voor werknemers in industriële slagerijen die aan supermarkten leveren) hadden weggestemd, zijn er gisteren twee ultieme toezeggingen door werkgeversorganisatie KNS gedaan om toch te komen tot een cao waarin alle bonden zich kunnen vinden.

Inmiddels zijn die toegevoegd aan het verbeterde eindbod:

1. Werkgevers hebben de intentie om de Zwaar Werk Regeling te verlengen toegevoegd aan het verbeterde eindbod (mits deze regeling na 31 december 2024 ook wettelijk wordt verlengd door de overheid);

2. En in het eerder afgesproken onderzoek naar het nieuwe loongebouw wordt nu ook de mogelijkheid meegenomen om een tweede loongebouw - inclusief de productietoeslag-  aan de cao toe te voegen.

Onderzoek naar 2 loongebouwen

Er wordt komend jaar dus onderzocht of er een onderscheid in arbeidsvoorwaarden tussen werknemers in de branche mogelijk is. Bijvoorbeeld tussen werknemers in ambachtelijke slagerijen (die zich nu niet roeren) en werknemers in industriele slagerijen, waar de actiebereidheid groter is.
Als we dit onderscheid niet wensen zullen werknemers in zowel de ambachtelijke slagerij als die in de industriele slagerij zich komend jaar moeten laten horen en zich moeten aansuiten bij de vakbond.

Voorgelegd

Beide toevoegingen, samen met de  - in het eerste herziene eindbod - verhoogde productietoeslag voor de werknemers in industriele slagerijen die aan supermarkten leveren, vindt onze collegabond FNV afdoende. Daarom worden de acties nu afgeblazen en een-en-ander positief voorgelegd aan de FNV-leden. Als die er mee instemmen ligt er eindelijk - met terugwerkende kracht vanaf 1 maart - een breed gedragen cao voor werknemers in het Slagersbedrijf. De FNV-leden krijgen tot 5 juni om hierover te stemmen. 

Cao met CNV

Mocht een meerderheid van de FNV-leden voor de derde keer het voorstel afwijzen dan tekent CNV de cao alleen. De CNV-leden hebben de collega's van het FNV zeer respectvol bejegend door ze meerdere maanden de tijd te bieden om recht te doen aan hun stemuitslagen. Maar dit kan niet eeuwig blijven duren. Werknemers wachten al enige tijd op de loonsverhoging met terugwerkende kracht. En die kan dan eindelijk met het salaris van juni worden uitbetaald.

Kortom: dank voor jullie geduld de afgelopen weken. Het goed om samen één front te blijven vormen. 

Mochten jullie vragen hebben of je mening willen delen?
Schroom niet: neem contact met mij op!

Heeft je collega de nieuwsbrief niet ontvangen? Attendeer hem/haar dan op Mijncnv.nl daar kun je zelf je adresgegevens die je hebt doorgegeven aanpassen, waaronder ook jouw juiste mailadres toevoegen.

Nancy Abelskamp
CNV Bestuurder
06-51251159
n.abelskamp@cnv.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error