Uitnodiging ledenvergaderingen Darling Ingredients

Zoals jullie weten, is jullie cao verlopen per 31-12-2019. Binnenkort zullen de cao onderhandelingen weer van start gaan. Wij nodigen jullie uit voor de ledenvergaderingen, zodat jullie kunnen aangeven wat jullie belangrijk vinden voor de nieuwe cao.
Vertraging onderhandelingen nieuwe cao
Eerder hebben wij jullie geïnformeerd via een nieuwsbrief over de redenen waarom de onderhandelingen voor een nieuwe cao vertraagd zijn.

- Darling Ingredients en de vakbonden zullen eerst de uitkomsten bespreken van het onderzoek naar een 80-90-100 regeling of een alternatief, voordat de cao onderhandelingen starten. Dit, naar aanleiding van de afspraken in de vorige cao.

- Vakbondsbestuurder van CNV Vakmensen, Diana Kraan, is na haar zwangerschaps- en bevallingsverlof in december weer aan het werk gegaan.

- Vakbondsbestuurder van FNV, Gijs Hompe, is in oktober 2019 ongelukkigerwijs overleden en het was wachten op degene die Gijs vervangt. Dit is inmiddels bekend. Jos Cohen zal namens FNV de cao onderhandelingen voeren.

Voorstellen voor nieuwe cao
Voordat de cao onderhandelingen beginnen, willen wij van jullie weten wat jullie belangrijk vinden voor de nieuwe cao. Tijdens de gezamenlijke ledenvergaderingen met CNV Vakmensen en FNV kunnen jullie aangeven wat besproken moet worden aan de onderhandelingstafel. Dus kom en laat het ons weten.

De ledenvergaderingen worden gehouden op de volgende locaties, data en tijden:

SON
Datum: maandag 6 april 2020
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: kantine Son

VUREN
Datum: woensdag 8 april 2020
Aanvang: 1e sessie 13.00 uur en 2e sessie 14.15 uur
Locatie: kantine Vuren

BURGUM
Datum: donderdag 9 april 2020
Aanvang: 1e sessie 13.00 uur en 2e sessie 14.15 uur
Locatie: Ontvangstruimte naast het bedrijf

We gaan ervan uit jullie allen te zien en te spreken tijdens een van de ledenvergaderingen. Het is jullie cao, dus laat de kans niet voorbij gaan om invloed uit te oefenen op jullie nieuwe cao.

Namens de CNV Vakmensen onderhandelingsdelegatie,

Hans van Rulo (Son) en Willem Visser (Burgum),

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl