Uitnodiging digitale ledenvergadering Darling Ingredients

Op 9 juli hebben CNV en FNV opnieuw met jullie werkgever gesproken over een nieuwe cao voor de medewerkers van Darling Ingredients. Hoewel de onderhandelingen constructief zijn verlopen, liggen de standpunten van de vakbonden en Darling Ingredients ver uit elkaar. Daarom nodigen wij jullie uit voor digitale ledenvergaderingen om hierover te praten.

Eerste inhoudelijke reactie van Darling Ingredients op de voorstellen van de vakbonden 

Darling wil graag een cao afsluiten met een looptijd van 15 maanden. Per 1 april 2024 wil Darling de salarissen verhogen met 2,25% en per 1 april 2025 met 1,25%. Voor een cao van 12 maanden komt dit neer op een loonsverhoging van 2,43%. 

Darling wil geen generatiepact afspreken en wijst hierbij op een eerder uitgevoerd onderzoek. Daarnaast vindt Darling het onwenselijk dat medewerkers een stuwmeer aan verlofdagen hebben opgebouwd. Zij willen met vakbonden hierover afspraken maken. 

Tijdens de onderhandelingen hebben wij aangegeven dat het loonbod van Darling Ingredients veel te ver afligt van ons mandaat. Het loonbod komt niet in de buurt van compensatie voor de inflatie over de periode 2022 tot nu.

Ook is voor jullie het generatiepact een heel belangrijk punt. Jullie willen graag op een gezonde en verantwoorde manier de eindstreep halen. Wij zijn niet op de hoogte van een onderzoek naar het generatiepact. Wij begrijpen dat het opsparen van TVT-uren gebeurt met het oog op de toekomst, zodat jullie zelf in de behoefte van een generatiepact kunnen voorzien. Degene die wel graag verlof willen opnemen, geven aan dat er vanwege de krappe personeelsbezetting weinig ruimte hiervoor is. 

Wij hebben richting jullie werkgever aangegeven dat wij op dit moment geen ruimte zien om verder te onderhandelen en dat wij in gesprek gaan met de leden over deze punten.

Ledenvergaderingen 

Wij nodigen jullie uit voor digitale ledenvergaderingen. Deze ledenvergaderingen worden per locatie apart georganiseerd. Deelnemen kan via de link die wij zullen verstrekken.

Burgum 
Datum: 18 juli 
Aanvang: 16:00 uur 
Klik hier om deel te nemen 
* Leden hebben de mogelijkheid om de online bijeenkomst gezamenlijk bij te wonen in de Vigevenozaal 

Vuren 
Datum: 18 juli 
Aanvang: 19:00 uur 
Klik hier om deel te nemen 

Son 
Datum: 23 juli 
Aanvang: 19:30 uur 
Locatie: kantine Son (fysiek) 
Digitaal: Klik hier om deel te nemen 
* In Son kunnen leden digitaal of fysiek aansluiten. 

Laten we samen bespreken hoe we verder gaan in deze onderhandelingen. Wij hopen op jullie komst. 

Vragen? 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met een van de kaderleden of met de vakbondsbestuurder. Ook kun je reageren op de cao-pagina

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie
naar www.cnv-ledenwerven.nl
Samen staan we sterker! 

Sharon van Boxmeer 
Bestuurder CNV
M: 06 2886 6512
E: s.vanboxmeer@cnv.nl 

Mede namens,
Paul van Boxtel, bestuurder FNV Procesindustrie
Hans van Rulo (CNV), Toon Hoppenbrouwers (FNV) – SON
Christiaan Walraven (CNV), Agnes Vroegh (FNV) – Vuren
Geert Jan Kloosterman (CNV), Hendrik-Gerrit Elzinga (FNV) – BURGUM