Onderhandelingsresultaat cao Plukon

Hierbij ontvangen jullie het onderhandelingsresultaat tussen Plukon en vakbonden CNV Vakmensen en FNV. In de bijlage vinden jullie het volledige resultaat. De cao-commissie van CNV legt dit akkoord met een positief advies aan jullie voor.

Het akkoord in vogelvlucht:

Looptijd

De cao loopt van periode 4 2022 tot en met de laatste dag van periode 5-2023.

Inkomen

- De lonen worden verhoogd met 3.6% per periode 4-2022.
- De medewerkers in de 0 trede gekoppeld aan het wettelijk minimumloon zullen versneld doorstromen naar een hogere trede in betreffende loonschaal. 1-9-2022 na 9 maanden en vanaf 1-1-23 na 6 maanden.

Reiskosten/thuiswerken

- De vergoeding van reiskosten worden flink verbeterd ten opzichte van hetgeen nu van toepassing is. De aangepaste tabel kun je lezen in de bijlage.
- Hiernaast verdwijnt art. 26, lid c uit de cao (geen verhoging van reiskosten als je op eigen initiatief verderaf van het werk gaat wonen).
- Er komt een thuiswerkvergoeding van 2 euro per thuiswerkdag.

Duurzame inzetbaarheid

- De huidige fietsregeling wordt verruimd. Medewerkers die maximaal 15 km enkele reis reisafstand van hun werk wonen kunnen hier gebruik van maken.
- Plukon biedt alle medewerkers een ontwikkelassessment aan gedurende de looptijd van de cao
- Plukon biedt aan alle medewerkers die binnen 9 maanden met (vroeg)pensioen gaan de mogelijkheid persoonlijk financieel advies in te winnen via een extern adviseur.
- Opleidingsbudget wordt verhoogd naar 100.00 euro per jaar

Rouw op het werk

Art 22 (geoorloofd verzuim) zal worden uitgebreid met maximaal 4 dagen palliatief verlof in het kader van rouw(verwerking). Gedurende de looptijd van de cao zal een protocol worden opgesteld.

Warm weerregeling/flex

Voor de slachterij in Dedemsvaart is een warm weerregeling opgenomen, waarbij geplande halve ADV dagen in de maanden juni, juli en augustus in verband met warm weer (zie tekst akkoord) met een periode van 2 of 3 dagen na voren kunnen worden verschoven. Indien dit in overleg met de OR plaatsvindt, heeft de werknemer recht op een toeslag van 15% of 10%.

De cao-commissie van CNV legt dit akkoord met een positief advies aan jullie voor. Wij verzoeken jullie, indien je niet akkoord bent voor 5 mei 2022 dit aan mij door te geven via p.deridder@cnvvakmensen.nl

Voor de volledige tekst van het onderhandelingsakkoord verwijs ik jullie naar de bijlage.

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 97
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl