Eindbod Gemaksvoedingsindustrie compenseert koopkracht niet

Op 12 juni 2024 was de vijfde onderhandelingsronde met de werkgeverdelegatie AKSV. Daar waar we hadden gehoopt dat vakbonden CNV en FNV en AKSV dichter tot elkaar zouden komen, is het niet gelukt om tot een onderhandelingsresultaat te komen.

Eindbod AKSV

De werkgeversdelegatie van AKSV komt daarom met een eindbod. Op hoofdlijnen ziet het eindbod van de werkgeversdelegatie er als volgt uit:

  • De looptijd van de cao Gemaksvoedingsindustrie is 1 jaar;
  • Het loonbod is 3,6 % voor een jaar en is van kracht vanaf 1 april 2024;
  • Reiskostenvergoeding wordt verhoogd naar 23 cent per kilometer.
Om een volledig beeld te krijgen van het eindbod verwijs ik naar Cao Gemaksvoedingsindustrie| CNV - Vlees en Vis.

Wat betekent een eindbod?

Een eindbod is het laatste voorstel van werkgevers tijdens de onderhandelingen. Zodra deze is uitgebracht, stoppen de onderhandelingen. De vakbonden vinden het eindbod te laag en gaan deze ter stemming aan de leden voorleggen. Omdat er geen sprake is van een onderhandelingsresultaat, kunnen wij niet positief adviseren.

Het eindoordeel ligt bij de leden. Jullie zijn nu aan zet om te stemmen over het eindbod. Als een meerderheid tegenstemt, is er geen cao-akkoord. Een stem tegen het eindbod betekent ook dat we verwachten dat de leden bereid zijn om actie te voeren voor een betere cao.

Leden zijn aan zet

Het laatste woord is nu aan jullie. Wat vind jij van het eindbod van werkgevers? Breng je stem uit en laat ons weten wat jij van het eindbod vindt.

Stemmen doe je digitaal, je kunt stemmen tot en met vrijdag 28 juni 2024. Je ontvangt zo nog een email om te kunnen stemmen.

Vragen en de cao online

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met één van de bestuurders of met één van onze kaderleden. Of stel je vragen en reacties via onze cao-pagina. Het hele cao-traject kun je ook hier Cao Gemaksvoedingsindustrie| CNV - Vlees en Vis online volgen.

Mede namens:
Frans Prevoo (cao-commissielid CNV), Mora, Maastricht en
Arie-Jan Herbert (cao-commissielid CNV), Goodlife Foods, Katwijk aan Zee,

René Jongen
Bestuurder CNV
M: 06-51 20 29 61 / E:  r.jongen@cnv.nl


Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error