Principe akkoord voor de laatste cao ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven

Op 12 juli is er een principe akkoord gesloten voor de laatste cao ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven. Vanaf 1 januari 2025 wordt de cao Slagers van toepassing voor de sector. Dit betekent dat er al een loonsverhoging is afgesproken voor april 2025 van 3.5%

Op 1 maart was de cao ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven (Poeliers cao) afgelopen. Jaren geleden is er de afspraak gemaakt dat deze cao zal toegroeien naar de cao Slagers. Dit zal vanaf 1 januari 2025 een feit zijn. We hebben een aantal afspraken gemaakt voor de huidige cao. Alle afspraken vinden jullie in de bijlage.

De belangrijkste afspraken zijn:

Inkomen
Een loonsverhoging van 6.5% per 1 augustus over de feitelijke lonen.
Per 1 juli 2024 is het minimumloon verhoogd naar 13.68 euro bruto per uur. (dit is het loon in schalen 1 en salarisschaal 2 trede 0, 1 en 2 en trede 0 van salarisschaal 3.

Reiskosten
Per 1 augustus 2024 stijgt de vergoeding per kilometer van € 0,19 naar € 0,21.

Seniorenregeling
De in de Cao voor het Slagersbedrijf opgenomen bepaling over het recht van een werknemer op deelname aan de seniorenregeling 80-90-100 of 90-100-100 wordt per 1 januari 2025 ook van toepassing op werknemers op wie op 31 december 2024 de Cao Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven van toepassing is en die op 1 januari 2025 nog steeds in dienst zijn. Conform afspraak in de Cao voor het Slagersbedrijf komen bij gebruikmaking van een seniorenregeling de seniorendagen voor 60-jarigen en ouder te vervallen.

De cao Slager loopt tot 1 augustus 2025. Voor die tijd zullen de onderhandelingen van start gaan. We zullen jullie op de hoogte houden.

Op dit moment zijn er ook gesprekken om de werkingssfeer van het bedrijfstakpensioenfonds Slager ook van toepassing te laten zijn op de Poeliers. Zodra hier meer over nieuws over is laten we dat weten. Op dit moment zijn er Poeliers die aangesloten zijn bij het bedrijfstakpensioenfonds voor de detailhandel. Sommige Poeliers kennen geen pensioenregeling.

Breng jouw stem uit

Wat vinden jullie van dit bod? Graag willen we de mening van de leden weten. Stem vóór 31 juli 2024. Leden van CNV krijgen separaat de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Een andere mogelijkheid is om je mening per e-mail aan mij te laten weten.

Praat mee

Heb je nog vragen? Laat mij dit dan weten. Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Ambachtelijke Pluimvee en Wildbedrijven | CNV - Vlees en Vis | CNV 

Jacqueline Kraan
bestuurder CNV
M: 06-51602048
j.kraan@cnv.nl 

Downloads