Cao Royal FloraHolland definitief akkoord: 92% van de CNV-leden stemmen vóór

Op 19 juni jl. heeft Royal FloraHolland (RFH), na zeven onderhandelingsrondes, een eindbod gedaan dat volgens hen het maximale is wat ze kunnen bieden. Voor de leden van CNV was dit eindbod een bron van optimisme. Hoewel het loonbod het inflatieverlies voor 2024 niet volledig compenseert, zien de leden dit als een erkenning van het achterstallige koopkrachtverlies. Daarnaast zijn de leden ook blij met de bereikte verbeteringen. Onze leden konden tot 14 juli stemmen, en een ruime meerderheid van 92% heeft vóór het eindbod gestemd.

Hoe nu verder?

Wij hebben vandaag ook vernomen dat de leden van FNV hebben ingestemd met het eindbod. CNV gaat daarom de komende weken samen met FNV en RFH de definitieve cao-tekst opstellen, en deze zullen we zo snel mogelijk publiceren. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 april 2024 tot 1 april 2026. Conform de onderstaande afspraken zal de loonsverhoging van 4% per 1 april met terugwerkende kracht worden uitbetaald. Na de zomervakantie zullen wij samen met medewerkers in gesprek gaan over de Fit For Future-plannen, die mogelijk impact zullen hebben op de personeelsbezetting op concernniveau. Aansluitend daarop zal de ledenraadpleging over het sociaal plan, dat per 31 december 2024 afloopt, van start gaan. Ook informeren wij jullie na de zomervakantie over de nieuwe pensioenregeling bij RFH. Kortom, er zijn nog genoeg momenten om je invloed uit te oefenen op de gesprekken die wij met RFH voeren.

Wat betekent de nieuwe cao voor jou?

  • Looptijd: 24 maanden
  • Loonsverhoging: 4% per 1 april 2024, 4% per januari 2025
  • Reiskostenvergoeding: € 0,23 per km en verhoogde reikwijdte tot 50 km per enkele reis, ook voor opleidingsreiskosten
  • Koudetoeslag: € 0,18 bruto per uur. Vereist: Minimaal 50% van de tijd gewerkt in een jaar, en meer dan 3 uur aaneengesloten per dag in een mechanisch gekoelde ruimte van ≤ 8°C
  • Thuiswerkvergoeding: Verhoogd van € 43,30 naar € 50,90 netto per maand (bij fulltime werken)
  • Aanvullend Geboorteverlof: Aanvulling tot 100% van het maximum dagloon (was voorheen 70%)
  • Regeling Vervroegd Uittreden (RVU): Verlengd tot en met 31 december 2025
  • Stagevergoedingen:
    • Mbo € 345
    • Hbo € 455
    • Wo € 565
    • Bij een fulltime stage, zoals vastgelegd in de cao

Lees het volledige eindbod van RFH

Maak jouw collega’s lid voor inspraak op de cao

Maak jouw collega’s nu lid van CNV Vakmensen zodat zij meteen kunnen beslissen over jouw cao in 2024. Wat willen wij in onze cao? Is het resultaat voldoende om daarmee in te stemmen? Dat is dan aan jou en jouw collega’s. Jij ontvangt per geworven lid een cadeaubon t.w.v. €20,-! Maak ze nu lid voor maar € 24,- voor de eerste 6 maanden via: Maak jouw collega lid van CNV.

Cao-traject online

Online kun jij jouw aanvullende ideeën plaatsen, stemmen op een idee van iemand anders, al je vragen kwijt, het nieuws volgen over dit cao-traject en altijd reageren. Ga hier naar de cao-pagina. Samen kunnen we het belang van een sterke vakbond benadrukken, met het einddoel om tot cao-afspraken te komen die jouw baan leuker, duurzamer en gebaseerd op de actuele onderwerpen op de werkvloer maken.

Met vriendelijke groet,
Mede namens de onderhandelingsdelegatie van CNV,

Souleiman Amallah
Bestuurder CNV
s.amallah@cnv.nl
0620522211

Downloads