Voortgang cao-traject Struik

Twee weken geleden hebben we jullie laten weten dat de leden van CNV Vakmensen en FNV het eindbod van Struik voor de cao hebben afgewezen. De vakbonden hebben Struik geïnformeerd over deze uitslag. Met deze nieuwsbrief willen we jullie kort informeren over het vervolg van dit cao-traject.

Bezwaren tegen het eindbod
CNV Vakmensen en FNV hebben Struik laten weten dat hun leden het eindbod hebben afgewezen om twee redenen.
Enerzijds gaan leden niet akkoord met de verlaging van de pensioenopbouw, anderzijds is de geboden loonsverhoging van 2% (structureel) en 1% (éénmalig) te laag.
Vakbonden hebben Struik laten weten graag de onderhandelingen te willen hervatten om op die twee punten aanvullende afspraken te maken. 

Struik beraadt zich op een reactie
Struik heeft de vakbonden in een eerste reactie laten weten de afwijzing van het eindbod door hun leden zeer te betreuren. Werkgever geeft daarnaast aan de bezwaren tegen het eindbod serieus te willen bestuderen en daarvoor wat meer tijd nodig te hebben. Naar verwachting laat Struik de vakbonden begin april in een formele reactie weten of ze bereid is om in te gaan op het verzoek van CNV Vakmensen en FNV. Vakbonden zijn bereid om Struik die tijd te gunnen, alvorens er weer een ledenbijeenkomst georganiseerd wordt.
Hopelijk weten we begin april dan waar we aan toe zijn. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van het vervolg.

Adri Poiesz (kaderlid)
en
Job Marskamp,
bestuurder CNV Vakmensen
E j.marskamp@cnvvakmensen.nl
M 06 2390 9865