Voorstellen CNV Vakmensen voor Cao Unilever

De cao voor Unilever is op 1 oktober 2020 verlopen. CNV Vakmensen onderhandelt namens jou en je collega's. Daarom vroegen we je wat volgens jou veranderd of aangepast moet worden in de cao. Op basis daarvan hebben we onze voorstellenbrief gemaakt. Die vind je in de bijlage. Dit is onze inzet voor jouw cao. Op 8 oktober gaan we hier voor het eerst over praten met je werkgever.
Cao-overleg anders dan anders
Covid-19 heeft veel veranderd dit jaar, waaronder de vraag wat nu echt belangrijk is als het gaat om je werk en gezondheid, maar ook de manier waarop we met elkaar kunnen overleggen.
Een eerste overleg met Unilever voeren we nu digitaal op 8 oktober a.s. Digitaal overleg is handig, maar heeft ook zijn beperkingen. Er staan weliswaar vervolgafspraken gepland in oktober en november, maar we weten niet zeker of en hoe die door kunnen gaan. Weet dat we ons best zullen doen voor een resultaat, omdat het belangrijk is dat je tenminste ook weet waar je aan toe bent als het gaat om je arbeidsvoorwaarden.

Onze inzet
Naast een loonsverhoging vragen we met name ook om verdere afspraken over de leerrekening. Jullie hebben aan ons duidelijk gemaakt dat je op dat punt verdere concrete afspraken wilt maken, zodat je het volgen van een opleiding meer in eigen hand/sturing hebt.
Zoals je ook in ons laatste Vakmensen Magazine hebt kunnen lezen, heeft CNV Vakmensen het initiatief genomen om specifiek aandacht te vragen voor het verlies van een dierbare en wat rouw met je doet. Dat heeft geleid tot een brochure waarin tips staan voor collega's en leidinggevenden, die door veel mensen met belangstelling en herkenning is ontvangen. We willen in de cao dan ook aandacht vragen voor dit onderwerp.
Ook vragen we aandacht voor maatwerk voor de ouder wordende medewerker. We stellen voor om de 80-90-100-regeling ook beschikbaar te stellen voor parttimers en we hebben voorstellen gedaan voor de oudere medewerker in de productie.
Zoals je weet wordt de inzet van CNV Vakmensen bepaald door de leden van de bond en is het tevens gebaseerd op het arbeidsvoorwaardenbeleid.

Data voor cao-overleg
In onze vorige nieuwsbrief hebben we je verteld op welke data overleg gepland staat. Als het lukt proberen we je steeds op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. de onderhandelingsdelegatie wordt gevormd door Ruud Poort, Natasja den Daas en Aletta Bulsink. Daarnaast worden we daarin bijgestaan door Rob Menting.

Wil je meer weten of heb je vragen
Neem dan contact met mij op via a.bulsink@cnvvakmensen.nl Je kunt natuurlijk ook altijd één van onze kaderleden (helaas voorlopig digitaal) aanschieten.

Aletta Bulsink,
bestuurder CNV Vakmensen
a.bulsink@cnvvakmensen.nl 
06 20471888

Downloads