Vervolgstappen Bavaria Swinkels na ledenbijeenkomsten

Goed dat jullie erbij waren afgelopen dinsdag en goed om te zien dat de bijeenkomsten Bavaria Swinkels druk bezocht werden. De opkomst en eensgezindheid zijn goed voor het proces waar we in zitten. Wij hebben goed geluisterd naar al jullie reacties en deze verwoord in de volgende brief voor jullie werkgever.

Brief aan werkgever

Hieronder treffen jullie de tekst aan die wij verzonden aan werkgever.

Beste Robbie en Mareille,
Zoals jullie weten hebben wij op 24 januari drie ledenbijeenkomsten gehad m.b.t. de voortgang van de cao-onderhandelingen. Hieronder geven wij jullie een terugkoppeling.
De opkomst was hoog en men was (unaniem) negatief gestemd over de voortgang van de onderhandelingen. Letterlijke woorden waren dat men het zat is. Daarmee bedoelt men dat het onderhandelingsproces wordt gezien als een herhaling van zetten t.o.v. eerdere onderhandelingsprocessen. Men vindt het een frustrerende constatering dat er zo kort vóór afloop van de huidige cao nog steeds geen reële concrete voorstellen vanuit de werkgever liggen. Regelmatig werd gerefereerd aan vorige onderhandelingen en dat werkgever pas in beweging kwam toen acties dreigden. Een meerderheid van de aanwezigen heeft aangegeven dit niet meer te accepteren. Kortom, de actiebereidheid is groot, mochten wij niet tot een bevredigend resultaat komen. 
Daarnaast leeft er grote onvrede over het loonbod wat er nu ligt en ook dat er geen beter voorstel van jullie kant is gekomen op ons tegenbod. Kortom; het duurt te lang en wat er ligt is veel te weinig. 
Wij verzoeken jullie met klem om voor de eerstvolgende bijeenkomst met concrete voorstellen te komen. Daaropvolgend organiseren wij nieuwe bijeenkomsten om deze zoals met de groep afgesproken aan hen voor te leggen. 
Met vriendelijke groet, Angela Jansen en Rémy Biesmans

Volgend cao-overleg: 6 februari 

Op maandag 6 februari staat de volgende cao-onderhandelingen met werkgever gepland. Zoals afgesproken zien we jullie, de leden, en je collega’s graag weer op dinsdag 7 februari aanstaande in het Dorpshuis in Lieshout. Vooraan bij binnenkomst zie je op het scherm in welke ruimte de bijeenkomst is. Er zijn drie bijeenkomsten:
  1. van 12.15 u - uiterlijk 13:45 u
  2. van 14.15 u - uiterlijk 15:45 u en 
  3. van 16.45 u - uiterlijk 18:15 u. 

Neem jouw collega mee naar een bijeenkomst

We hebben het tijdens de bijeenkomsten al benadrukt en we zijn blij te vernemen dat jullie met elkaar spreken op de werkvloer en niet-leden overtuigen om lid te worden. We hebben daardoor weer diverse nieuwe leden mogen verwelkomen, waarvoor dank.  Nodig iedereen uit om naar één van de bijeenkomsten te komen en benadruk het belang van lidmaatschap bij de bond! Dit is in jullie belang. Dus laten wij het ook samen doen, samen voor een betere cao! Het hele cao-traject kun je volgen op Cao Bavaria Brouwerijen | CNV Vakmensen Meer informatie over het lidmaatschap tref je aan op cnv-ledenwerven.nl

Graag tot ziens op 7 februari! 

Namens de kaderleden: William Bevers (FNV), Jos van Kemenade (CNV Vakmensen), Roger Jansen (CNV Vakmensen)
en Angela Jansen, bestuurder  FNV,
Rémy Biesmans, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2833 4284 / r.biesmans@cnvvakmensen.nl