Vervolg roosters en roostertoeslagen De Heus

Wij hebben een vervolggesprek gehad met De Heus over de ploegenroosters en roostertoeslagen op de productielocaties. We heben besloten om gezamenlijk de medewerkers te informeren. Mogelijk heb je daarom al een nieuwsbrief gehad van je werkgever met dezelfde inhoud.

Op 5 november heeft er een inhoudelijk overleg plaatsgevonden tussen De Heus en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen. In dit gesprek hebben we van beide kanten toegelicht hoe we terugkijken op het proces dat we het afgelopen jaar hebben doorlopen. Ook hebben we de uitkomst van de ledenraadpleging besproken en hebben we gekeken wat van beide kanten belangrijke aandachtspunten zijn om tot nieuwe roosters en toeslagen te kunnen komen.

We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het invoeren van de nieuwe ploegenroosters voor enige tijd uitgesteld moet worden. Enerzijds is er momenteel vanuit de politiek veel onduidelijkheid over het stikstofbeleid en de gevolgen daarvan voor onze sector. Anderzijds geven de vakbonden aan dat zij graag meer onderzoek zouden willen doen naar de roosters en bijbehorende toeslagen.

Voor De Heus blijven de gestelde uitgangspunten van dit project nog steeds van belang. We willen dat de medewerkers op een gezonde en verantwoorde manier (blijven) werken waarbij we ook in een veranderende en sterk concurrerende markt de wens van de klanten kunnen blijven invullen. Daarom is besloten om dit project niet te annuleren maar om het te parkeren. Zodra er meer duidelijkheid is over de uitwerking van de maatregelen vanwege het stikstofbeleid in onze sector zullen partijen bespreken wat de stappen in het vervolgproces zijn.

We willen jullie bedanken voor al jullie opmerkingen, vragen en andere manieren waarop jullie hebben meegedacht over de nieuwe roosters en toeslagen. We hopen daar ook weer op te mogen rekenen op het moment dat we de draad weer op zullen pakken.

We gaan er van uit dat deze nieuwsbrief voorlopig voldoende duidelijkheid geeft. Mocht je nog vragen of opmerkiingen hebben, schroom dan niet om deze neer te leggen bij Wietze Kampen via w.kampen@cnvvakmensen.nl. Uiteraard kan je dat ook doen bij je leidinggevende of Aafke Rohaan van HRM.

Graag wil ik jullie bedanken voor alle geleverde input.

Vriendelijke Groeten


Wietze Kampen
Bestuurder
CNV Vakmensen