Verbeterd eindbod van werkgevers Gemaksvoedingsindustrie

Op woensdag 12 juni 2024 heeft de werkgeversorganisatie AKSV een eindbod op tafel gelegd voor de nieuwe cao 2024-2025 Gemaksvoedingsindustrie. Daarop is jullie gevraagd om je stem uit te brengen of jullie akkoord kunnen gaan met het eindbod van de werkgever.

Radiostilte tijdens de zomermaanden

Naar aanleiding van de stemming heeft 63% van de leden aangegeven niet akkoord te kunnen gaan met het eindbod. Naar aanleiding van deze uitslag hebben bestuurders en kaderleden niet stil gezeten.
In den lande zijn wij gaan toetsen hoe hoog de actiebereidheid is van onze leden, en ook die van de FNV-leden. De actiebereidheid is momenteel te versnipperd en te laag is om effectief druk uit te oefenen.

Vernieuwd eindbod van de werkgeversdelegatie

Onlangs zijn bestuurders en werkgevers informeel het gesprek aangegaan. Dit heeft ertoe geleid dat werkgevers met een nieuw eindbod zijn gekomen. Het eindbod is aangepast wat betreft het loonbod.
Het loonbod is door werkgevers verhoogd naar 3,75%. Gezien de omstandigheden is dit het beste resultaat dat we in dit stadium voor jullie kunnen bereiken.

Het eindbod van de werkgevers

Kort samengevat omhelst het eindbod van de werkgevers het volgende:

  • Looptijd
    De looptijd van de nieuw af te sluiten cao is 1 jaar.
  • Loonsverhoging
    Het loonbod is 3,75% voor 1 jaar, van kracht vanaf 1 april 2024.
  • Reiskostenvergoeding
    De reiskostenvergoeding wordt verhoogd naar 23 cent per kilometer.

Om een volledig beeld te krijgen van het eindbod verwijs ik naar de bijlage.

Stemmen

Het laatste woord is wederom aan jullie. Wat vinden jullie van het eindbod van de werkgevers? Breng je stem uit en laat ons weten wat jullie van het eindbod vinden. Stemmen doe je digitaal. CNV-leden krijgen separaat de stemmogelijkheid toe gemaild. Je kunt stemmen tot en met zondag 22 september 2024.

Let wel: als jullie je wederom niet kunnen vinden in het eindbod, dan vragen we jullie wel een vuist te maken richting de werkgever!

Vragen stellen tijdens een ledenbijeenkomst

Hebben jullie vragen of wil je meer weten? Sluit dan aan bij onze digitale ledenbijeenkomst over het eindbod en het proces op dinsdag 17 september 2024 om 19.00 uur. Meld je daarvoor aan via r.hovelings@cnv.nl.

Meepraten over de cao of vragen

Wil jij graag meepraten over de cao-onderhandelingen, eventuele vragen stellen en/of jouw mening of tips geven. Neem dan contact op met r.hovelings@cnv.nl op of ga naar jouw cao-pagina.

Mede namens:
Frans Prevoo (cao-commissielid CNV), Mora, Maastricht en
Arie-Jan Herbert (cao-commissielid CNV), Goodlife Foods, Katwijk aan Zee,

Ruud Hövelings
Bestuurder CNV
M: 06-81 88 45 56
E:  r.hovelings@cnv.nl

Downloads