Verbeterd eindbod Koppert en uitnodiging informatiesessie

Op woensdag 29 mei 2024 hebben wij met jullie werkgever gesproken over verbeteringen op het oorspronkelijk eindbod. Dit overleg vond plaats naar aanleiding van de (door jullie ondertekende) petitie. Jullie ondertekening heeft effect gehad!

In het overleg op 29 mei 2024 heeft Koppert namelijk een aantal verbeteringen op het eindbod gepresenteerd, zoals een beter loonbod gecombineerd met een kortere looptijd. Ook zal de reiskostenvergoeding (wanneer dit eindbod door jullie wordt geaccepteerd) met terugwerkende kracht vanaf februari worden uitgekeerd. Wij zien deze herzieningen op het eindbod als een goede verbetering. Het CNV legt het eindbod met constructieve grondhouding neutraal aan jullie voor.

Verbeteringen op het vorige eindbod in het kort

Het CNV is blij met de verbeteringen die op het eindbod zijn gedaan. De belangrijkste verbeteringen op het vorige eindbod in het kort zijn:

  • Een (fors) kortere looptijd van de cao van 15 maanden in plaats van de oorspronkelijke 24 maanden;
  • 5% salarisstijging per 1 juli 2024 voor alle medewerkers ingedeeld in de salarisschalen Hay 8 tot en met Hay 16;
  • 1% salarisstijging per 1 juli 2024 en een eenmalige uitkering van 2 x 200 euro netto voor alle medewerkers in Hay 17 tot en met Hay 22;
  • De reiskostenvergoeding met terugwerkende kracht vanaf februari, de compensatie voor de gemiste maanden zullen jullie in één keer ontvangen.

Het eindbod zoals gegeven door jullie werkgever is bijgevoegd, neem je tijd en lees deze zorgvuldig door.

Ledenbijeenkomst op 3 juni 2024 te Koppert in de Global-zaal

Ik ga graag met jullie in gesprek over het verbeterde eindbod. Aanstaande maandag 3 juni 2024 organiseert het CNV daarom een ledenbijeenkomst in de Global-zaal van 15:30 tot 17:00 uur. Wij zien jullie graag daar. Ook collega’s die (nog) niet lid zijn, zijn welkom bij deze infosessie.

Stemmen

De stemming zal later digitaal plaatsvinden na de ledeninformatiesessie. Alleen leden kunnen stemmen. Voor deze digitale stemming ontvangen jullie een aparte uitnodiging en nieuwsbrief.

Praat mee

Volg ons op de cao-pagina waar je mee kunt praten over de cao en vragen kunt stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Koppert | CNV Vakmensen - Land- en Tuinbouw | CNV Vakmensen

Samen sterk

Samen optrekken loont! Dat zien we aan het verkregen verbeterde eindbod. Het is belangrijk dat meer mensen bij Koppert lid worden, we staan immers samen sterk. Word daarom nu lid! https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/

Aron Foppen
Bestuurder CNV
M: 06 8191 9719
E: a.foppen@cnv.nl