Update 2e cao ronde Farm Frites

Gisteren vond het tweede cao-overleg tussen Farm Frites, FNV en CNV Vakmensen plaats. Er is nog geen onderhandelingsresultaat. Wel zijn partijen goed met elkaar in gesprek en zijn wij voor een totaalpakket dichter bij elkaar gekomen.

Zorgen werkvloer
We zijn wederom begonnen met het bespreken van de zorgen die wij vorige keer hebben geuit. Mede omdat ons steeds meer berichten bereiken dat mensen het zat zijn en als het niet verbetert, vertrekken (of al vertrokken zijn). Dit is zorgelijk en slecht voor de werksfeer en continuïteit van het bedrijf. We hebben daarom doorgesproken over signalen: werkdruk, ontbreken van motivatie en werkplezier, onderwaardering en de ervaring van de werkvloer dat er niet wordt geluisterd.

We hebben met elkaar vastgesteld dat we de aankomende maanden willen gebruiken om meer gesprekken met kaderleden en werknemers te voeren over de signalen die wij ontvangen. Want, hoe kunnen we die omzetten in concretere afspraken die ervoor gaan zorgen dat het tij wordt gekeerd? Hierover hebben wij wel wat ideeën, maar deze moeten aansluiten bij jullie wensen/verwachtingen. Wij zullen dan ook de aankomende maanden met de kaderleden, en daarna ook met jullie, verder praten.

Voorstellen
Op een hoop onderwerpen zijn partijen nader tot elkaar gekomen en hebben we een goede basis liggen om de afspraken vorm te geven. Het gaat dan om: verhoging reiskostenvergoeding, Regeling Vervroegd Uittreden (RVU), Duurzame Inzetbaarheid, thuiswerken en scholing/ontwikkeling.

Op het gebied van loon hebben wij zeker stappen gemaakt, maar is er nog wel een ruimte die wij met elkaar moeten overbruggen om tot een onderhandelingsresultaat te komen. Wij zullen de aankomende weken dan ook gebruiken om ons hierover te beraden.

De volgende onderhandelingen staan gepland op 2 november.

Als jullie vragen of opmerkingen hebben, kunnen jullie de kaderleden of de vakbondsbestuurders benaderen.

Wist je dat op de Farm Frites pagina op onze website meer informatie en nieuwsbrieven staan: Cao Farm Frites | CNV Vakmensen

Namens de onderhandelingsdelegatie van de vakbonden,

Hans Verheul, Henk Nobel, Arnold Engels (kaderleden FNV),
Mandy Peters (vakbondsbestuurder FNV)
mandy.peters@fnv.nl

Jaap Oostdijk (kaderlid CNV Vakmensen),
Diana Kraan (vakbondsbestuurder CNV Vakmensen)
d.kraan@cnvvakmensen.nl