Ultimatum verzonden aan Cargill

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrieven hebben kunnen lezen zijn de vakbonden en Cargill helaas uit onderhandeld. Vanwege de opstelling van Cargill zagen vakbonden geen andere perspectief dan terug te gaan naar hun leden. Afgelopen weken zijn op verschillende locaties driekwart vergaderingen geweest, waarbij leden hebben gestemd over het stellen van ultimatum en acties.

Uitslag CNV stemming in drie kwart vergaderingen

Afgelopen week hebben wij in Amsterdam, Botlek, Bergen op Zoom en Sas van Gent driekwart ledenvergaderingen gehouden. 91% van de aanwezige CNV leden stemden voor het stellen van ultimatum aan Cargill. Ook hebben zij besloten tot het voeren van acties als Cargill de eisen van onze leden zoals geformuleerd in de CNV-voorstellenbrief niet inwilligt. Ook de leden van FNV hebben afgelopen week in ruime meerderheid gestemd voor het stellen van een ultimatum en het voeren van acties.

Ultimatum aan Cargill

Als bijlage sturen wij jullie het ultimatum dat namens de leden van CNV Vakmensen vandaag aan Cargill is verzonden. Ons ultimatum loopt af op donderdag 5 oktober 2023 om 23.00 uur. Als Cargill onze eisen niet inwilligt zullen de leden van CNV en FNV in alle vestigingen actievoeren.

Persbericht

Vandaag hebben we ook een persbericht verzonden aan de media. Als vakbond hebben wij de pers laten weten dat we een ultimatum hebben verzonden en we verwachten dat er op korte termijn actie gevoerd wordt bij Cargill. Klik op deze link voor een verwijzing naar ons persbericht.

Staking

Jullie krijgen deze week nog een nieuwsbrief met praktische informatie rondom stakingen. Bijvoorbeeld de stakingsuitkeringen, besmet werk etc.

Actiecomite

De acties worden gecoördineerd samen met kaderleden van CNV en FNV. Op sommige vestigingen zijn er weinig CNV leden, in dat geval kun je ook terecht bij een kaderlid van FNV, om je in te schrijven voor een stakingsuitkering. Mocht je als CNV lid ook onderdeel willen zijn van het actiecomité, stuur mij dan een bericht. Het helpt als er in iedere vestiging leden zijn die aanwezig zijn om de acties te coördineren.

Mocht je in de tussentijd vragen hebben, bel of mail mij gerust.

Mirjam van Leussen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

0628866597
m.vanleussen@cnvvakmensen.nl

 

 

 

Downloads

Stel hier je vraag of opmerking aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error