Uitnodiging Digitale Ledenvergadering Cargill

CNV Vakmensen nodigt de leden uit om van 26 oktober om 19 uur deel te nemen aan een digitale ledenvergadering om een besluit te nemen over het eindbod dat Cargill heeft gedaan voor een cao van 5 maanden en 1,25% loonsverhoging. Leden die daar niet bij kunnen zijn kunnen daarnaast ook van 26-10 tot en met 1-11 hun stem uitbrengen per e-mail.

Waarom een digitale ledenraadpleging ?
De coronamaatregelen en de persoonlijke omstandigheden van jullie CNV-onderhandelaar maken het helaas tot onze spijt niet mogelijk om onder CNV-vlag voor 7-11 een fysieke bijeenkomst te houden over het cao-resultaat. Dat laat onverlet dat we jullie zorgvuldig willen voorlichten over de te maken keuze ten aanzien van het eindbod (finale voorstel waar je niks meer aan kan veranderen) van Cargill en een besluit hierover willen gaan nemen als CNV.

Daarom roepen we zoveel mogelijk leden op om deel te nemen aan onze digitale vergadering via Microsoft Teams op 26 oktober om 19 uur. Meld je aan per e-mail aan onderhandelaar Michiel Wallaard via m.wallaard@cnvvakmensen.nl dan zorgen wij dat je een persoonlijke link krijgt om samen met onze actieve kaderleden deel te nemen aan de vergadering. Je kan in die vergadering ook je stem uitbrengen. In de link van dit bericht vind je nogmaals het eindbod: 1,25% voor vijf maanden (tot en met eind dit jaar) en het introduceren van een ouderenregeling.

Bij instemming zullen we gelijk daarna weer moeten onderhandelen over een nieuwe cao. Bij afwijzing zullen we actie moeten voeren als Cargill haar eindbod handhaaft en eisen moeten stellen voor een cao die naar onze wens dan wellicht langer moet duren dan 5 maanden.

We gaan natuurlijk alle CNV-leden de gelegenheid geven om hun stem uit te brengen. Daarom is de stembus vanaf 26 oktober tot en met 31 oktober 2020 óók per mail geopend voor onze leden bij Cargill die niet kunnen of willen deelnemen aan de digitale vergadering. Dat kan vanaf die datum door middel van een stem vóór of tegen het eindbod van Cargill uit te brengen via een mail naar m.wallaard@cnvvakmensen.nl  

Het is daarbij in onze ogen wel belangrijk dat iedereen ook goed kennis neemt van de opvattingen van alle collega's de komende week, wanneer er ook bij collega-vakbond FNV ledenraadplegingen plaatsvinden en collega's hun mening vormen over de cao. Daarom gaat de stembus bij CNV ook op 26-10 open en niet eerder. Omdat we een maximale opkomst willen zullen we jullie daar eind volgend week nog een herinnering over sturen met de uitnodiging om per digitale vergadering óf per e-mail je stem uit te brengen!

Toch geen koppelverkoop?
CNV Vakmensen is van de week overigens op de hoogte gebracht van het voornemen van Cargill om de ouderenregeling (drie jaar eerder stoppen met werken door middel van een door werkgever betaalde vergoeding ter hoogte van de AOW) voor zowel het personeel in de banding als het personeel vallend onder de cao te willen afspreken met de Centrale Ondernemings Raad (de COR).

Blijkbaar is het dus niet - zoals eerder gemeld aan bonden - een cruciale voorwaarde voor Cargill dat vakbondsleden akkoord gaan met het eindbod om ook de 1,25% loonsverhoging uit te keren. Een interessante ontwikkeling wederom, die bij ons de vraag opwerpt waarom er zo moeilijk is gedaan door Cargill over ons voorstel om beide onderwerpen te splitsen en alvast de ouderenregeling af te spreken...

Vragen/opmerkingen
Vragen of opmerkingen over deze info ? Aarzel niet om contact op te nemen met je bestuurder Michiel Wallaard via 06-20471892 of m.wallaard@cnvvakmensen.nl

Downloads