Tweede ronde cao-onderhandelingen CêlaVíta

Schokkend eerste loonbod van 0%

Beste leden werkzaam bij CêlaVíta,
Afgelopen woensdag 30 oktober hebben wij opnieuw met jullie werkgever onderhandeld. Tijdens de cao onderhandelingen waren jullie kaderleden, Jan, Henk en Joop namens jullie aanwezig. De tweede ronde heeft niet opgeleverd wat wij wilden en wij begrijpen de houding van jullie directie in deze ook niet.

Verloop onderhandelingen;
Wij hebben in eerste lijn besproken wat de consequenties zijn van de organisatiewijziging en hoe wordt omgegaan met medewerkers die hierdoor worden getroffen. Daarna zijn wij overgegaan tot de cao-onderhandelingen. Wij zullen hiervan tijdens de komende ledenraadpleging uitgebreid verslag doen. In het kort draait het om 3 punten:

  • De reiskosten wijzigen in een kilometervergoeding van €0,19 per km voor de heen en terug reis. Beginnend vanaf de 1e kilometer tot een maximum van 20 km per enkele reis. Een goede verbetering ten opzichte van de huidige regeling.
  • Het loonbod van jullie werkgever is 0%.
  • Indien gewenst kunnen medewerkers het inkomensverlies compenseren door ATV dagen te verkopen. 13 dagen per jaar voor 5% loonsverhoging.
Wat nu; Wij hebben bovenstaande besproken met de kaderleden. Deze geven aan dat het totaal ver onder jullie eis ligt qua inkomen. Huidig voorstel is niet in verhouding met de stijgende kosten voor levensonderhoud, geeft geen motivatie om mee te werken aan de organisatiewijziging, zal stress veroorzaken, geeft onrust over jullie toekomst, en zal op veel onbegrip stuiten. Wij hebben daarop besloten tot actie over te gaan en een handtekeningenactie op te starten. Zo hebben jullie de mogelijkheid om een helder signaal te geven aan jullie directie en kunnen jullie uiting geven aan jullie ongenoegen. Tevens gaan we ledenraadplegingen houden, om te bepalen hoe we nu verder moeten;

Wanneer: Maandag 11 november 2019
Tijd       : Sessie 1 13.00 uur
               Sessie 2 15.00 uur
Plaats   : Kantine CêlaVíta

Wij verwachten dat alle leden aanwezig zullen zijn bij de ledenraadplegingen. Ook zijn alle andere CêlaVíta-medewerkers die onder de cao vallen welkom. Nodig ze daarom nadrukkelijk uit!!

Vragen, opmerkingen of lid worden;

Heb je vragen, opmerkingen meld je dan bij één van de kaderleden actief op jullie bedrijf. Zij zullen je vraag beantwoorden of verder helpen. Gezien het schokkende eerste loonbod van jullie directie verwachten wij dat wij iedereen nodig zullen hebben om tot een goed resultaat te kunnen komen. Alleen samen kunnen we dat  bereiken en staan we sterk tijdens de onderhandelingen. Dus is je collega nog geen lid of wil je zelf lid worden, meld je aan via de kaderleden.




Met vriendelijke groet,

Mede namens jullie kaderleden, Jan Zandbergen, Henk van het Ende en Joop Altelaar.



Wietze Kampen                                Mark Klunder                                    Gerro de Jager
CNV Vakmensen                                 FNV                                                     RMU