Tussenstand cao onderhandelingen Groothandel Groenten en Fruit

Op 1 juli 2024 loopt jullie huidige cao af. In deze nieuwsbrief informeer ik jullie over de stand van zaken in de cao onderhandelingen. We hebben inmiddels een aantal onderhandelingsronden met de werkgevers Groothandel Groenten en Fruit gehad. Als vakbonden CNV, FNV en RMU trekken we samen op tijdens de onderhandelingen.

Loon

We hebben met werkgevers tijdens vorige onderhandelingsronde uitvoerig gesproken over het loon, maar we hebben hierover nog geen overeenstemming gevonden. CNV begrijpt dat loon voor de meeste leden het belangrijkste onderdeel van de cao afspraken is. Daarom zullen we hier volgende onderhandelingsronde opnieuw met werkgevers over praten. Maar loon is niet het enige waar we over onderhandelen.

Kleine stapjes vooruit

Máár er zijn een aantal punten waarop CNV wel beweging ziet bij werkgevers. Zo zien we bereidheid bij werkgevers om kleine stappen vooruit te maken als het gaat om:

  • Verhogen van reiskostenvergoeding
  • Afschaffen van jeugdschalen
  • Stagevergoeding
  • Arbeidstijden

Zijn er andere onderwerpen waarover jullie benieuwd zijn naar de stand van zaken? Stuur mij dan gerust een bericht.

Chauffeurs

Er is ook aandacht geweest voor de chauffeurs in de sector. De vergoedingen voor verblijfkosten moet wat ons betreft omhoog, doorbetaling bij ziekte, maar ook moeten wat ons betreft structureel gewerkte uren moeten worden doorbetaald.

Pensioen

Daarnaast staan ook de pensioenen op de agenda. De nieuwe wet toekomst pensioenen geldt voor iedereen die pensioen opbouwt. De overgang van het oude pensioenstelsel naar het nieuwe is in volle gang. CNV wil natuurlijk dat ieder lid ook in het nieuwe pensioenstelsel een goed pensioen opbouwt. Vakbonden en werkgevers maken afspraken over de nieuwe pensioenregeling. Dit is belangrijk voor jou en jouw nabestaanden. Wil jij hier meer over weten; neem dan contact met ons op!

Bestuurderswissel CNV

Tijdens mijn zwangerschapsverlof heeft CNV bestuurder Arie Kasper mij vervangen aan de cao tafel Groothandel Groenten en Fruit. Sinds 15 mei ben ik, Mirjam van Leussen, weer terug. Ik zal dan ook de komende onderhandelingen voor pensioen en cao Groothandel Groenten en Fruit voeren. Mocht je vragen hebben dan kun je die altijd aan mij stellen. Mijn emailadres is m.vanleussen@cnv.nl

Vervolg van de onderhandelingen

Op 12 juni en 26 juni staan opnieuw onderhandelingen gepland met werkgevers. We hopen binnen enkele weken met werkgevers te komen tot een onderhandelingsresultaat. Als wij het als vakbondsbestuurders eens zijn met werkgevers zullen we het onderhandelingsresultaat ter stemming voorleggen aan onze CNV leden. Jullie mogen als lid je stem uitbrengen over de nieuwe cao afspraken. De leden hebben altijd het laatste woord.

Heb je collega’s die nog geen lid zijn van CNV, maar wel willen stemmen over de cao? Dan is dit het moment waarop ze lid kunnen worden en hun stem kunnen laten horen.

Sluit je aan | CNV Vakmensen - Vakmensen | CNV Vakmensen

Wil je actief betrokken zijn bij de cao onderhandelingen?

Wil je actief betrokken zijn bij de cao onderhandelingen, stuur ons dan een bericht. Wellicht is het kaderlidmaatschap iets voor jou. Als kaderlid ben je nauw betrokken bij het vakbondswerk. Je informeert bijvoorbeeld de vakbondsbestuurder over de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer en in jouw bedrijf. Tegelijkertijd wordt je nauw betrokken bij de ontwikkelingen aan de cao tafel. Hoe meer leden actief betrokken zijn, hoe beter de cao en de afspraken die wij maken met werkgevers.

Mirjam van Leussen
Vakbondsbestuurder CNV

m.vanleussen@cnv.nl

0628866597

 

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error