Swinkels Family Brewers (Bavaria) stelt Nullijn O.O voor

Op vrijdag 26 maart zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor Swinkels Family Brewers van start gegaan. De eerste onderhandelingsronde werd gebruikt om een beeld te krijgen van de positie van RSFB op dit moment en om de voorstellen van alle partijen te presenteren. Er bleek veel stof om over te praten.

Op 8 april zijn we verder gegaan met onze gesprekken en zijn we dieper op de inhoud ingegaan. Al snel werd duidelijk dat RSFB voor wat betreft de lonen wil vasthouden aan de zogenaamde nullijn. Dat betekent dat er voor de periode tot 1 mei 2022 wat RSFB betreft geen ruimte is voor het geven van een loonsverhoging. Hoewel we begrijpen dat de coronacrisis er behoorlijk “inhakt” vinden wij een cao voor 24 maanden zonder loonsverhoging wel heel ingrijpend. Vakbonden hebben nog geen concreet tegenvoorstel op tafel gelegd omdat we hierover graag met jullie, onze leden, overleg willen plegen.

Andere onderwerpen

Verder is er gesproken over: Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid, de 80-90-100-regeling, de zogenaamde RVU-regeling (mogelijkheid om 3 jaar voor je AOW-datum te kunnen stoppen met werken en per jaar een bijdrage van ongeveer € 21.000,- bruto te ontvangen), pensioenen en over een studie aangaande de arbeidsvoorwaarden binnen de mouterij. Het zijn allemaal onderwerpen waarvoor nog verdere verdieping nodig is om tot concrete afspraken te kunnen komen.

Belangrijke data/ledenvergadering
Inmiddels is een datum vastgesteld om de cao-onderhandelingen voort te zetten. Op vrijdag 30 april gaan we verder praten over de inhoud. Om onze inzet aan de onderhandelingstafel te kunnen bepalen hebben we jouw inbreng nodig. Daarom nodigen we je uit voor een ledenvergadering op maandag 19 april aanstaande. Vanwege de COVID-maatregelen kunnen deze onderhandelingen niet “live” plaatsvinden en zullen we digitaal moeten overleggen.

De ledenvergaderingen vinden plaats via het systeem Teams (beeldbellen / vergaderen). Je kunt dan vanuit je thuisadres (computer/tablet) of je Iphone aan de vergadering deelnemen. De vergaderingen vinden plaats op maandag 19 april 2021 om 11.00 uur en om 15.00 uur. Je kunt je voor een van beide vergaderingen aanmelden.
Stuur vóór vrijdag 16 april om 16:00 uur een mail met het tijdstip: 11:00 uur OF 15:00 uur, waarop je wilt deelnemen naar r.jongen@cnvvakmensen.nl.

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging en een instructie om deel te nemen via Teams.  

We zien je graag op 19 april (om 11:00 uur OF 15:00 uur) en vergeet je niet aan te melden voor vrijdag 16:00 uur! Mocht je niet aan de vergadering kunnen deelnemen, maar wil je toch graag je mening laten horen stuur mij dan een e-mail met jouw telefoonnummer en in de loop van week 16 neem ik contact op met je.

Mede namens de onderhandelingsdelegatie,
William Bevers, Frenk Raaymakers, Roger Jansen, Jos van Kemenade
Ilja Philippen (FNV voedingsindustrie),

René Jongen
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 20 29 61
E r.jongen@cnvvakmensen.nl