Studie cafetariaregeling Célavita afgerond

De cao-afspraak om onderzoek te doen naar volledige uitwisselbaarheid tussen 13 ATV dagen en een vaste toeslag (en omgekeerd) voor “de groep 36 uur” is afgerond. Uit de gezamenlijke studie blijkt dat wie zijn ATV dagen wil behouden hiervan geen nadeel ondervindt.

Werknemers die de 13 dagen voor iets anders willen gebruiken kunnen dat zonder problemen doen.

Vakbondsleden kunnen nu stemmen over de regeling.
Omdat het om een cao-regeling gaat, besluiten alleen leden van vakbonden of de regeling ingevoerd wordt. CNV Vakmensen adviseert om positief hierop te stemmen. Klik hier om tot digitaal stemmen over te gaan na het lezen van dit resultaat. Je kan ook bijgevoegd stemformulier invullen en inleveren op één van de twee voorlichtingsbijeenkomsten op 17 april (zie onderstaand). Maak van je stemrecht gebruik! Stem uiterlijk 24 april 2019.

In de cao-onderhandelingen vorig jaar hadden veel leden bezwaren en wantrouwen tegen dit ‘cafetariasysteem’. Uiteindelijk is gekozen voor handhaving van de ATV en een studie, waarna de vakbondsleden stemmen over de invoering. Veel leden hadden verleden jaar wantrouwen over de invoering van het voorgestelde cafetariasysteem. Besloten is dat dit pas kon worden ingevoerd, wanneer uit een studie blijkt dat er geen rechten verloren gaan en nadat de leden via een stemming hieraan hun akkoord geven.

Studie-uitkomst: een goede regeling
Concreet is met de leden afgesproken waar de regeling aan moet voldoen. De studiegroep bestond uit de onderhandelingsdelegaties van vakbonden en CêlaVíta. Ook zijn deskundigen van de werkgeversvereniging AWVN en vakbonden betrokken geweest. Geconcludeerd kan worden dat het studieresultaat voldoet aan de uitgangspunten in de cao.

Hoe werkt de Cafetariaregeling?
In de uitgewerkte regeling worden 13 ATV-dagen van de groep 36 uur omgezet in een gelijkwaardige, vaste toeslag. Werknemers kunnen naar eigen keuze de toeslag als salaris houden, of belastingvrij gebruiken voor pensioensparen, studiekosten of een fiets. Ook kan hierin weer verlof gekozen worden. Zie het volledige studieresultaat in de bijlage. 

Voorlichtingsbijeenkomsten voor alle werknemers
Kom naar de voorlichtingsbijeenkomsten voor alle werknemers die wij samen met de werkgever organiseren op
woensdag 17 april 2019, 
om 13.00 uur en
om 15.00 uur,
in de Oranjezaal.

Is jouw collega nog geen lid? Schrijf deze nu in als lid zodat je collega mee kan stemmen. Voor meer informatie over het lidmaatschap: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Wietze Kampen,
bestuurder CNV Vakmensen
E w.kampen@cnvvakmensen.nl
M 06 – 5120 3004

Downloads