Stemming over eindbod UCC Coffee

Na de ledenvergadering in Bolsward van maandag 13 mei brengen we het eindbod van de directie nu in stemming. Jullie kunnen tot en met maandag 27 mei je stem uitbrengen.

Zoals in de vorige nieuwsbrief al vermeld, zijn we het op een aantal punten nog oneens met de directie van UCC Coffee. Met een structurele, maandelijkse loonverhoging van 4% (per 1 mei 2024) en een éénmalige verhoging over het basisloon van 1% (per 1 juni 2024) zijn we nog ver verwijderd van onze looneis van 8%, die we als CNV eerder hadden gesteld. Dat de financiële situatie van UCC op het moment wat lastiger is begrijpen wij, maar intussen hebben we ook vernomen dat de orderportefeuille op termijn weer (flink) groeiende is. Alle reden om voor jullie als leden op te komen en een goede, reële loonsverhoging te realiseren. Want jullie zijn het goud van de onderneming, besef dat goed!

Verder wil de directie graag een 40-urige werkweek invoeren. De huidige werknemers mogen (jaarlijks) kiezen tussen een 38-urige of 40-urige werkweek. In het laatste geval verdien je dan wel wat meer maar vervallen de ADV-uren. Voor nieuw personeel wordt een 40-urige werkweek verplicht. Deze wens van de werkgever druist volkomen in tegen het landelijke beleid van het CNV. Want op termijn zetten wij in op een 30-urige werkweek, waarbij de focus vooral ligt op duurzame inzetbaarheid. Wij willen werknemers graag zo lang mogelijk op een gezonde manier inzetbaar houden in het arbeidsproces met een goede balans tussen werk en vrije tijd. En daar past uitbreiding naar een 40-urige werkweek zeker niet bij.

Hoe stem je?

CNV legt het eindbod nu ter stemming aan de leden voor. Alleen leden kunnen een geldige stem uitbrengen. Je kunt als lid digitaal je stem uitbrengen. Om te stemmen ontvang je een aparte nieuwsbrief. Houd je mailbox dus in de gaten!

Laat je stem horen en breng uiterlijk 27 mei 23.59 uur jouw stem uit. Stemmen die daarna binnenkomen, tellen niet mee in de uitslag. Je hebt ook de mogelijkheid om opmerkingen toe te voegen over bijvoorbeeld het loonbod en/of de 40-urige werkweek. Wij moedigen jullie aan daar ook gebruik van te maken, zodat wij na de stemming goed inzichtelijk hebben hoe we verder moet in dit cao-proces. Het eindbod van UCC Coffee is ook nogmaals toegevoegd.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject.
Ga hier naar jouw cao-pagina

Ben je geen lid dan horen wij wel heel graag wat jij ervan vindt, laat weten wat jouw stem is op de cao-pagina. Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!


Bij vragen en/of opmerkingen ben ik per mail of telefonisch bereikbaar.

Auke Wietze Bosma
bestuurder CNV
M: 06 8192 0453
E: a.bosma@cnv.nl

Downloads