Stemming onderhandelingsresultaat CêlaVíta

Directie vervroegt de ingangsdatum van de loonsverhoging naar 1 januari 2020.

Gisteren hebben de ledenraadplegingen plaatsgevonden over het onderhandelingsresultaat wat wij bereikt hebben met jullie werkgever. Na stemmingen in twee sessies bleek dat een ruime meerderheid het onderhandelingsresultaat heeft verworpen.

De pijn bleek na inventarisatie vooral te zitten op de ingangsdatum. De leden vinden dat de begindatum van de loonsverhoging moet liggen op de ingangsdatum van de nieuwe cao.

De uitslag is ondertussen aan de directie van CêlaVíta teruggekoppeld. Uiteraard waren zij niet blij met de uitslag en zij zijn gaan nadenken over een reactie. Die hebben wij ondertussen ontvangen.

De directie heeft ons laten weten een ultieme poging te doen om eruit te komen en de ingangsdatum van de loonsverhoging op 1 januari 2020 te zetten. De andere besproken punten blijven ongewijzigd.

Hiermee is er een definitief onderhandelingsresultaat ontstaan dat kan worden aangenomen of verworpen.

In de ledenraadpleging hebben wij afgesproken dat we de stemming schriftelijk zouden houden. Dat kan via het meegezonden stemformulier of wat wij liever hebben digitaal. Klik HIER om digitaal je stem uit te brengen. 
Je hebt tot maandag 25 november 12.00 uur de tijd te stemmen.

Zoals uitgelegd is de consequentie van het verwerpen dat er een actietraject wordt opgestart. Wij verwachten in dat geval dat je dan ook meedoet met de acties en de eventuele bereidheid hebt om te helpen een actiecomité in te richten. Je moet in dat geval ook aangeven hoe je gaat meedoen met de acties.

Lidmaatschap
Uiteraard blijven wij aanbevelen om vakbondslid te worden. Zonder gecoördineerde belangbehartiging komt er geen cao.

Mede namens Jan Zandbergen, Henk van het Ende en Joop Altelaar (jullie kaderleden),
Mark Klunder (FNV Voedingsindustrie) en Gerro de Jager (RMU)

Wietze Kampen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 04
E:  w.kampen@cnvvakmensen.nl    

Downloads