Stemmen over verbeterd eindbod UCC Coffee

De afgelopen weken konden leden hun stem uitbrengen over het eindbod van de directie. De uitslag was duidelijk: 75 procent van de CNV-leden stemde tegen. Ook bij de FNV is het eindbod afgewezen.

Deze uitslag hebben we op maandag 27 mei gedeeld met jullie werkgever. De directie heeft vervolgens contact gezocht met het Europese hoofdkantoor in Londen om toch nog extra (loon)ruimte te creëren. Ook bedoeld als positief signaal richting het personeel. Het is de werkgever gelukt om met een verbeterd voorstel te komen, waardoor de medewerkers in ieder geval hun koopkracht kunnen behouden.

Verbeterd eindbod

In het verbeterde eindbod zijn enkele belangrijke punten gewijzigd.

Het nieuwe loonbod is 5 procent salarisverhoging per 1 mei 2024. Dat is ook de verhoging die jullie eerder als ondergrens hebben aangegeven. Hiermee wordt in elk geval de gemiddelde inflatie-achterstand ingelopen.

Looptijd 2 jaar en APC

Verder wil UCC Coffee de looptijd van de nieuwe cao verlengen en dus een cao afsluiten voor twee jaar. Daarbij is de loonsverhoging in het tweede jaar gebaseerd op Automatische Prijscompensatie oftewel APC. De loonsverhoging zal in dat jaar in elk geval gelijk zijn aan de inflatie, gemeten door het CBS voorafgaand van januari tot januari.

Mocht er naar aanleiding van de bedrijfsresultaten ruimte zijn voor een extra koopkrachtverbetering dan gaan we als cao-partijen opnieuw met elkaar in gesprek.

Geen 40-urige werkweek

Verder is de 40-urige werkweek van tafel. Binnen het CNV was dit direct al een 'no go' en meerdere leden vonden dit ook een belangrijk struikelblok in het eerste eindbod.

Stemmen

Jullie kunnen dus opnieuw je stem uitbrengen en voor of tegen het verbeterde eindbod stemmen. De stemming is weer digitaal via onderstaande link en loopt door tot maandag 10 Juni 2024. Stemmen die daarna binnenkomen, tellen niet mee in de uitslag. Om te stemmen ontvang je een aparte nieuwsbrief. Houd je mailbox dus in de gaten!

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina.

Ben je geen lid dan horen wij wel heel graag wat jij ervan vindt, laat weten wat jouw stem is op de cao-pagina. Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Als er verder nog vragen zijn dan kunnen jullie bij mailen of bellen.

Mede namens mijn kaderlid Oege Okkema,

Auke Wietze Bosma
bestuurder CNV
M: 06 8192 0453
E: a.bosma@cnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error