Stand van zaken cao IFF

Wellicht heb je in de wandelgangen al gehoord dat jouw werkgever samen met de vakbonden een uitkomst van onderhandelingen heeft. En dit klopt ook! Enkele weken geleden hebben we nog eens met elkaar om tafel gezeten en hebben we onderhandeld. Daar is toen een uitkomst van onderhandelingen uit gekomen. Dit betekent dat we afspraken hebben gemaakt die wij voldoende vinden om aan de leden voor te leggen.

Hoe het proces dan verder gaat, is dat de werkgever deze afspraken formeel op papier vastlegt en naar de vakbonden stuurt. De vakbonden controleren vervolgens of alle zaken die besproken en afgesproken zijn op de juiste wijze op papier staan. Als dat het geval is, dan leggen de vakbonden dit vervolgens neer bij de leden die hierop mogen stemmen. En in de stap van controleren zijn we helaas blijven hangen.
De basis van de afspraken die zijn gemaakt, staan voor een groot deel wel op de juiste wijze op papier. Er zijn nog een klein aantal punten waar we nog vragen over hebben aan de werkgever. Maar waar we tegenaanlopen is het RVU reglement dat werkgever heeft opgesteld en heeft meegestuurd.

Zoals je weet hebben we enige tijd geleden met jullie werkgever gesproken over de RVU regeling en hebben we daar afspraken over gemaakt. Deze afspraken dienden nog op papier te worden gezet. Nu blijkt dat werkgever een document heeft opgesteld waar vele zaken in staan waar we nooit met elkaar over hebben gesproken. Daarnaast vinden wij deze zaken ontzettend zwaar en negatief voor de medewerkers van IFF. We zijn ook verbaasd dat werkgever niet eerder met ons heeft gesproken over het document of de inhoud daarvan. We zijn hier pas eind mei van op de hoogte gesteld. Helaas kan het betekenen dat dit ervoor zorgt dat het proces nog langer zal duren. We moeten immers overeenstemming met elkaar bereiken over alle zaken die te maken hebben met de cao. De RVU regeling is daar dus ook een onderdeel van.

We vinden het dan ook zeer spijtig dat het op deze manier gaat. We hebben dit ook medegedeeld aan de werkgever. 
We hopen dat we hier snel met de werkgever uit komen zodat we dit proces kunnen afronden.

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Kitty Huntjens, k.huntjens@cnvvakmensen.nl.