Reactie Aviko Rixona op de brief van vakbonden

In de vorige nieuwsbrief hebben wij jullie geïnformeerd dat de vakbonden een brief verstuurd hebben naar de directie van Aviko Rixona naar aanleiding van het bericht dat Rixona de cao onderhandelingen wil stopzetten. Op onze brief heeft de directie van Rixona inmiddels gereageerd.

In april werden we allemaal verrast door de memo’s van de CEO van Aviko en de memo van de directeur van Rixona, Maikel van Bakel. Daarop hebben wij namens jullie, de leden van CNV Vakmensen en FNV, de directie van Rixona aangeschreven dat wij het niet zullen accepteren wanneer bestaande afspraken niet meer worden nagekomen. Afgelopen week ontvingen wij reactie, deze brief is ondertekend door Maikel van Bakel en vinden jullie in de bijlage.

Zoals jullie kunnen lezen in de brief van Maikel van Bakel worden al onze vragen die we hebben gesteld positief beantwoord. Wij zijn desondanks nog niet helemaal gerust gesteld dat op de korte termijn de negatieve resultaten van Aviko effect zullen hebben op Rixona, maar met de uitspraak dat de huidige cao afspraken gewoon gerespecteerd zullen worden en we het cao overleg, zodra mogelijk, weer hervatten zijn de eerste zorgen voor de langere termijn in ieder geval weggenomen.

In deze uitzonderlijke tijden blijkt maar weer dat een eigen cao heel belangrijk kan zijn. Wij gaan er dan ook van uit dat we zo snel als mogelijk afspraken kunnen gaan maken voor de cao van 2020, met een ontwikkeling van arbeidsvoorwaarden die recht doet aan het bijzonder goede resultaat van 2019 en recht doet aan het geweldige resultaat dat jullie tot nu toe in 2020 voor Rixona voor elkaar hebben gekregen. Solidariteit met Aviko kan heel belangrijk zijn, maar jullie hebben als Rixona ontzettend goede resultaten behaald en wat ons betreft dan ook recht om daar van mee te profiteren. Met die belofte van de directie zijn we de cao onderhandelingen afgelopen januari begonnen. We vertrouwen er op dat de directie van Rixona haar woord dan ook zal houden.

Laten we elkaar op de hoogte houden, spreek CNV kaderlid Ayhan aan of neem contact met mij op via onderstaande contactgegevens. En boven alles, blijf gezond.

Namens CNV kaderlid Ayhan Kayabasi,

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Downloads