Pensioenpremie dranken

De cao dranken ligt even stil, maar op pensioengebied verandert er wel wat per 1 januari 2021. Tot een paar jaar geleden bouwden jullie nauwelijks pensioen op. CNV Vakmensen en de andere vakbonden wilden dat verbeteren. Werkgevers zijn daarin meegegaan. Ze vonden het te duur om het in 1 x te verbeteren. Daarom komt er elk jaar wat pensioenopbouw bij. Vooral lagere inkomens profiteren hiervan. Op 1 januari 2021 is de volgende stap vooruit! Helaas zei het pensioenfonds kort geleden: we moeten die opbouw toch wat naar beneden doen. Maar dat doen we technisch op een andere manier. Dus je hebt op 1 januari 2021 tegelijk een verbetering en verslechtering.
Deze twee veranderingen zijn voor de lagere inkomens per saldo altijd nog een verbetering. Voor de hogere inkomens is het een verslechtering. Het omslagpunt is bij een salaris van ongeveer 30.600 Euro bruto per jaar. Verdien je 30.600 Euro per jaar, dan blijft je pensioenopbouw hetzelfde. Verdien je minder dan 30.600 Euro, dan bouw je in 2021 meer pensioen op dan in 2020. Verdien je meer dan 30.600 Euro, dan bouw je in 2021 juist minder pensioen op dan in 2020.
 
premie
De premie gaat voor iedereen omhoog. Omdat je opbouw minder wordt, draag je al bij in je toekomstig pensioen. Daarom gaat vooral je werkgever meer premie betalen. Maar ook voor jou gaat de premie wat omhoog.

ingewikkeld
Ik heb geprobeerd dit zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Heb je vragen? Bel of mail dan met Roel van Riezen, gegevens staan onderaan. Ik kan bijvoorbeeld ook voor jou en je collega's via MS-teams een uitleg geven.

cao
Werkgevers zeggen: het heeft pas zin om over de cao praten, als de Corona-maatregelen voorbij zijn. Dus dat zal nog wel tot maart of april duren.

Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl