Overname Bavaria Horeca Logistiek en Transport door Nabuurs Transport

Er is een akkoord bereikt tussen bonden en Bavaria met betrekking tot de voorgenomen verkoop van het bedrijfsonderdeel Horeca Logistiek en Transport aan Nabuurs Transport.

Medio mei 2022 zijn bonden en OR geïnformeerd over het voorgenomen besluit van Royal Swinckels Family Brewers om het bedrijfsonderdeel Horeca Logistiek en Transport uit te besteden aan een gespecialiseerde logistieke dienstverlener, te weten Nabuurs Transport.

Sindsdien hebben vele gesprekken plaatsgevonden tussen bonden en werkgever met betrekking tot een acceptabel overgangsprotocol. Parallel daaraan zijn betreffende werknemers constant op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Na stevig onderhandelen is eind juli tussen alle partijen een voorlopig akkoord bereikt. De daaropvolgende uitslag van de stemming door de leden was eveneens positief. Een bevredigend resultaat dus. Inmiddels zijn de individuele gesprekken met betreffende werknemers gaande en zal per 1 oktober aanstaande de overgang naar Nabuurs Transport een feit zijn.

CNV Vakmensen houdt zich dus naast het afsluiten van cao’s ook bezig met andere zaken, zoals in dit geval een overgang van onderneming.

CNV Vakmensen
Rémy Biesmans, bestuurder
M. 06 2833 4284
E. r.biesmans@cnvvakmensen.nl