Overleg met AVEBE, update

Zoals jullie weten worden er structuren gewijzigd binnen AVEBE. Daarover stond ook een stuk in de pers. Rond die datum hadden de “nieuwe“ vakbondsbestuurders van zowel het FNV als ik een kennismaking en gesprek met de Ondernemingsraad.

In dit goede open gesprek hebben we de gang van zaken besproken en elkaars standpunten uitgewisseld. Zowel de ondernemingsraad als de vakbonden zijn van mening dat het goed zou zijn om een sociaal plan overeen te komen met AVEBE.

Een sociaal plan zorgt ervoor dat er een sociaal vangnet is voor werknemers. De ondernemingsraad beoordeelt zoals altijd het nut en de noodzaak van de adviesaanvragen die ze krijgen van AVEBE. De vakbonden zijn verantwoordelijk voor de sociale gevolgen die we zoveel mogelijk proberen op te vangen in zo’n sociaal plan.

Inmiddels hebben we een gesprek gepland na de vakantie periode op 25 september om hierover te praten met jullie werkgever. We hebben ook gevraagd om het aanbieden van vaststellingovereenkomsten aan werknemers on hold te zetten in afwachting van de gesprekken. Dat vonden ze vanuit AVEBE voorbarig.

Het advies blijft; krijg je een vaststellingsovereenkomst aangeboden laat deze dan altijd checken door CNV of een jurist.

Momenteel heb ik vakantie, 26 augustus ben ik weer aanwezig. Heb je dringende vragen, neem dan contact op met mijn collega Tristan Westra, t.westra@cnv.nl 

Auke Wietze Bosma
bestuurder CNV
M: 06 8192 0453
E: a.bosma@cnv.nl