Overgang van Coca-Cola naar Veenhuizen Group

De field service van Coca-Cola wordt overgenomen door de Veenhuizen Group. In november 2019 hebben wij hier een gezamenlijke bijeenkomst van FNV Voedingsindustrie en CNV Vakmensen over belegd.

Bonden wilden zowel met CCEP als met Veenhuizen Group afspraken maken over jullie toekomstige arbeidsvoorwaarden. CCEP en Veenhuizen weigeren om met ons te onderhandelen ondanks herhaalde pogingen van onze kant. Vanuit de achterban horen wij dat de overgrote meerderheid van de mensen tevreden is over de toezeggingen die hen zijn gedaan over hun arbeidsvoorwaarden bij de nieuwe werkgever en dat er geen actiebereidheid is.

Op basis van het voorgaande constateren wij dat er geen basis is voor verdere inspanningen van onze kant om meer garanties af te dwingen. Ondanks het feit dat beide partijen niet met ons willen onderhandelen hebben wij wel aangedrongen bij Veenhuizen om in één document een aantal zaken op een rijtje te zetten die zij zeggen te zullen regelen.

Veenhuizen heeft dit niet in één document gezet, maar wel toezeggingen gedaan.

De punten zijn:

  • Er is sprake van overgang van onderneming, dus volgens de wet gaan alle arbeidsvoorwaarden die je nu hebt mee naar Veenhuizen. De cao die geldt voor de installatiebranche is straks wel geldig voor jou, maar de betere punten van de bevroren cao Coca-Cola op overgangsdatum blijven voor jou gelden. Veenhuizen heeft dit bevestigd.
  • Je gaat over naar de pensioenregeling van de metaal en techniek. Wij hebben gevraagd of Veenhuizen de pensioenpremie volledig wil betalen. Dat heeft Veenhuizen toegezegd. Je houdt dus een premievrij pensioen.
  • Wij hebben gevraagd of jullie dezelfde vergoeding voor reistijd kunnen houden. Hierop hebben we geen duidelijk antwoord gekregen. Volgens de cao in de installatiebranche krijg je de reistijd vergoed, voor zover die langer is dan wat je normaal gesproken reist naar je standplaats.

Wij willen onze leden wijzen op de mogelijkheid contact op te nemen met de bestuurder vanuit CNV Vakmensen, Gerard van Dijk, g.vandijk@cnvvakmensen.nl die actief is bij jullie nieuwe werkgever na de overgang.

Cao CCEP
De cao-wijzigingen die ingaan voor de overgangsdatum naar Veenhuizen, gelden ook voor jullie. CCEP heeft de verslechteringsvoorstellen nog niet ingetrokken. Met actieve leden denken we na wat we nu gaan doen. Als jij een idee hebt, horen we dat graag!

Roel van Riezen,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5160 2034
E. r.vanriezen@cnvvakmensen.nl