Opschorten onderhandelingen cao dranken

De huidige cao loopt af op 31 december 2020. De afgelopen maanden hebben de werkgeversdelegatie en de werknemersorganisaties FNV, CNV en De Unie technisch overleg gevoerd ter voorbereiding op de cao-onderhandelingen. Er is al veel inhoudelijk voorwerk gedaan. Op 22 oktober 2020 hebben cao-partijen een eerste cao-overleg gehad.

Opschorten onderhandelingen
Werkgevers en vakbonden constateren dat zij qua wensen en mogelijkheden erg ver uit elkaar liggen. De coronacrisis is in volle gang en raakt ook onze branche. Het is een periode met veel onzekerheden. Gezien de financiële positie van de bedrijven hebben cao-partijen gezamenlijk besloten om een pas op de plaats te maken en de cao-onderhandelingen op te schorten.

Hoe verder?
Het cao-overleg wordt opgeschort tot maart / april 2021. Werkgevers en vakbonden hopen dan meer zicht te hebben op de maatschappelijke en economische ontwikkelingen. De bedoeling is om op dat moment het cao-overleg constructief voort te zetten.

Op 7 december 2020 hebben cao-partijen weer een technisch overleg. Dan zal ook de pensioenpremie voor 2021 bekend zijn. De premie en de premieverdeling worden dan gecommuniceerd.

In de periode dat er nog geen nieuwe cao is, geldt dat de huidige cao wordt verlengd. De afspraken en arbeidsvoorwaarden lopen dus gewoon door.

Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl