Onderhandelingsresultaat cao's Nestlé

Afgelopen week heeft CNV samen met vakbond FNV een resultaat bereikt met Nestlé over een nieuwe cao 1 en cao HP. De komende twee weken mogen de leden stemmen over het bereikte resultaat.

Cao-traject

Na 5 onderhandelingsrondes hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt met Nestlé voor een nieuwe cao 1 en HP.

In de vorige nieuwsbrief heb ik al aangegeven dat we het laatste bod wat Nestlé had gedaan van 3 procent te laag vonden. Vorige week hebben we dit ook duidelijk gemaakt richting Nestlé: willen we er uit komen, dan moet het percentage omhoog!

Uiteindelijk heeft Nestlé een uiterste bod gedaan van 4 procent. Dit was het maximale wat we uit de onderhandelingen konden halen.

Het onderhandelingsresultaat: 4% salarisverhoging

Op basis van onderhandelingen waarin de vakorganisaties samen zijn opgetrokken, hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt met daarin per 1 april 2024 voor cao 1 een structurele loonsverhoging van 4 procent en voor cao HP 4 procent op basis van Pay for Performance. 

Kijkend naar de markt waarbinnen Nestlé opereert en de cao’s die hierbinnen zijn afgesloten, is 4 procent een marktconforme uitkomst.  

RVU

Vakorganisaties en Nestlé hebben de intentie uitgesproken om de RVU-regeling ook na 2025 voort te zetten. De toekomst van deze regeling hangt echter af van de politieke besluiten die hierover genomen gaan worden. Als cao-partijen gaan we begin 2025 met elkaar in gesprek om de stand van zaken, politiek gezien, te bespreken en wat een en ander betekend voor de huidige RVU-regeling in de toekomst. Dit is het maximale wat we nu hierover kunnen afspreken, waarbij het belangrijk is om vast te stellen dat de intentie er vanuit Nestlé als vakorganisaties is om de RVU-regeling ook na 2025 in de lucht te houden.

Overige cao-afspraken

CNV heeft ook voorstellen gedaan om cao-afspraken te maken over stagevergoeding en rouwverlof. Ten aanzien van beide onderwerpen is dit gelukt. Voor de stagevergoeding komen er hele concrete bedragen in de cao, waardoor heel transparant is wat stagaires bij Nestlé kunnen verdienen. En ten aanzien van rouwverlof komt er een helder geformuleerde tekst en werkwijze om op een consistente eenduidige manier hiermee om te gaan. Dat is belangrijk.

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat is als bijlage bij deze nieuwsbrief toegevoegd.
Ook is er als bijlage de matrix voor cao HP meegestuurd waarin zichtbaar wordt wat het effect van die 4 procent hierop is.

Ledenraadpleging

Nu is het woord aan jou. Je kan je stem uitbrengen tot en met 11 juni as. Klik op onderstaande link om naar de stemming te gaan. Als een meerderheid instemt met het onderhandelingsresultaat dan kan de loonsverhoging voor cao 1 al verwerkt worden in de salarisadministratie van juni en de implementatie van de 4 procent budget voor Pay for Performance matrix zal in de salarisrun van juli zijn.

Klik hier om je stem uit te brengen.

Ontvang je deze nieuwsbrief per post

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV. Wij willen jou het liefst zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om je gegevens te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door aan secretariaat@cnv.nl 

Je kunt stemmen door naar deze nieuwsbrief te gaan die op de cao-pagina staat: www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-nestle/.

Reageren, contact en vragen stellen

Op de cao-pagina kun je reageren en je vragen stellen en al het nieuws over de cao nalezen. Ook kan je per e-mail naar mij reageren.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!


Mede namens de CNV kaderleden, Gerrit Schuur en Henk Jan Plakke,

Martijn den Heijer
bestuurder/onderhandelaar CNV
T 030 751 1950
E m.denheijer@cnv.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error