Onderhandelingsresultaat cao Particulier Kaaspakhuisbedrijf

Het heeft lang geduurd maar we hebben een onderhandelingsresultaat bereikt. Eerder wezen de leden van de bonden een eindbod af maar was er geen bereidheid om actie te voeren. We zijn er toch in geslaagd om betere afspraken te maken.

Betere afspraken

De verbetering in de afspraken heeft betrekking op het pensioen. In het kader van omzetting van de pensioenregeling (Wtp) wordt de compensatie voor afschaffing van de doorsneepremie tot maximaal 2% (van de pensioengrondslag) betaald door werkgever en werknemers. 2/3 deel komt voor rekening van de werkgever en 1/3 deel komt voor rekening van de werknemer (conform reguliere premieverdeling cao Particulier Kaaspakhuis). Deze afspraak wordt niet bij toekomstige onderhandelingen betrokken en gaat in per 1 januari 2027 (beoogde transitiedatum).
Als bijlage stuur ik je de toelichting.

Overige afspraken

De overige afspraken zoals de werkgevers deze eerder in een eindbod aan ons hebben gedaan blijven staan.
Als bijlage stuur ik je het onderhandelingsresultaat

Leden stemmen

Ondanks dat er geen actiebereidheid is zijn we er toch in geslaagd om een extra afspraak op het eindbod te kunnen maken. Daarom adviseren wij om voor dit resultaat te stemmen.
Voor het stemmen ontvang je een extra e-mail.
Je kunt je stem uitbrengen tot en met woensdag 22 mei 2024.

Vervolg

Z.s.m. nadat de uitkomst van de stemming bekend is zullen we je informeren.

Op de cao-pagina kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina . Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar de cao-pagina via www.cnv.nl/caos/. Tik in het zoekveld kaas in. Je komt nu op de cao-pagina particulier kaaspakhuisbedrijf waar deze nieuwsbrief ook te vinden is.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet-georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar www.cnv.nl/werf-een-lid/

Henk Jongsma
Bestuurder CNV
E:  h.jongsma@cnv.nl
M: 06 2238 3073

Downloads