Onderhandelingsresultaat cao Marfo. Stem nu!

CNV heeft met jullie werkgever Marfo een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao. Over het algemeen zijn we tevreden met het resultaat. Op vele van onze voorstellen is Marfo ons tegemoet gekomen. De loonsverhoging (7,75% bij een looptijd van 2 jaar) is redelijk maar had wat ons betreft wel iets hoger gemogen. Al met al leggen we dit resultaat positief aan jullie voor. Je mag nu stemmen.

Loonsverhogingen

Het onderhandelteam van CNV, bestaande uit Marfo-collega’s Eugène Harder, Arnold Bos en ondergetekende, heeft veel tijd besteed aan de onderhandelingen over de salarisschalen. Doordat de cao Marfo een koppeling had met het minimumloon zijn de salarissen in functiegroepen 0 en 1 de laatste tijd al behoorlijk gestegen. Dit vanwege wettelijke maatregelen van de overheid. We hebben nu besloten om de functiegroepen 0 en 1 samen te voegen, een periodiek aan schaal 1 toe te voegen en terug te vallen op het oorspronkelijke verschil in euro’s tussen de periodieken. Een positieve ontwikkeling dus.
Op 1 juli 2024 worden alle schalen vervolgens met 3,25% verhoogd. Gedurende de looptijd van 2 jaar vinden er op verschillende momenten nog 3x loonsverhogingen met 1,5% plaats . Er is dus dit keer geen onderscheid in loonsverhoging tussen de schalen zoals vorig jaar.

Andere cao-afspraken

Naast de loonsverhogingen hebben we ook afspraken gemaakt over verhoging van de reiskostenvergoeding, opnemen in de cao van ‘groene’ arbeidsvoorwaarden, verbetering van de RVU- regeling, meer eigen regie voor medewerkers bij opleidingen, ontzie maatregelen voor ouder personeel, een (iets) betere bonusregeling en beperking van de flexibele schil. In de bijlage bij deze nieuwsbrief vind je het complete onderhandelingsresultaat.

Vakantiegeldregeling blijft hetzelfde

Werkgever Marfo betaalt jullie vakantiegeld gedeeltelijk vooraf. Hier wilde men vanaf omdat dit soms tot situaties leidt waarbij vertrekkende collega’s dit voorschot (gedeeltelijk) moeten terugbetalen. Wij zagen geen enkele reden om aan dit verzoek van Marfo tegemoet te komen. Ook vorig jaar was dit al een hot item aan de onderhandelingstafel en kon deze voorgestelde verandering bij jullie op zeer weinig draagvlak rekenen.

Daarom zal de situatie voor jullie blijven zoals het nu is. Voor nieuwe medewerkers gaat straks wel een andere opbouw plaatsvinden.

Stemmen graag!

CNV leden mogen stemmen over dit onderhandelingsresultaat. Zoals bovenstaand aangegeven is het onderhandelteam over het algemeen tevreden met hetgeen we hebben afgesproken dus we geven een positief stemadvies. Je kunt je stem uitbrengen tot en met 27 juni 2024, je ontvangt hiervoor nog een aparte mail vanuit CNV.

Vragen en/of opmerkingen?

Je kunt hiervoor terecht bij Marfo-collega’s Eugène Harder en Arnold Bos en ondergetekende. Op de cao-pagina van Marfo kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Cao Marfo | CNV.

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder CNV
M: 06-13 20 41 12
E:  m.jukema@cnv.nl


Downloads