Nieuwsbrief Groenten- en fruitverwerkende industrie

CNV komt op voor jouw belangen én die van je collega’s. Via onze nieuwsbrieven brengen we je regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de sector en de branche.

Verkiezingen 2024

In onze vorige nieuwsbrief hebben we al aandacht gevraagd voor de verkiezingen van de 13 nieuwe sectorraden. In september 2024 vinden deze verkiezingen plaats voor de 13 nieuwe raden. Als jij weet wat jouw sector nodig heeft en je wilt graag meebeslissen over de koers die CNV vaart, dan roepen we je op om je verkiesbaar te stellen. Wie weet word jij door jouw collega’s in jouw sector gekozen als vertegenwoordiger. Tot op heden hebben zich nog geen kandidaten uit de Groenten- en fruitverwerkende industrie gemeld. Ontzettend jammer dat er zo weinig animo is voor een plek in de sectorraad vanuit jullie sector. Nogmaals doe ik een beroep op jullie, om er eens goed over na te denken.

Wil je hierover meer informatie, kijk dan eens op www.cnv.nl/samen-in-actie/verkiezingen-2024/ en ga dan naar Voeding. Hier vind je tevens de mogelijkheid om je kandidaat te stellen.

Cao-onderhandelingen 2025

Op 31 maart 2025 loopt de huidige cao GFI pas af, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Inmiddels zijn al afspraken gemaakt over de start van de onderhandelingen. De eerste onderhandelingsdatum staat al vast, en wel op 1 oktober 2024.

Wij willen je graag in de gelegenheid stellen jouw wensen en opvattingen ten aanzien van jouw cao kenbaar te kunnen maken. Binnenkort word je daarom uitgenodigd om deel te nemen aan een enquête. In de enquête kun je aangeven welke arbeidsvoorwaarden voor jou belangrijk zijn. De verwachting is dat medio juli de enquête naar de leden wordt gestuurd. Houd je mailbox daarom goed in de gaten.

Stemmen voor een nieuwe verbeterd cao

Leden kunnen aangeven of ze een nieuwe cao steunen. Dit doen ze aan de hand van het uitbrengen van hun stem. Niet-leden kunnen niet stemmen. Om een geldige stem uit te brengen moet je dus lid zijn van de vakbond. Als CNV vinden we het belangrijk dat dit zonder invloed van de werkgever gebeurt.

Hoe word ik lid?

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Als bestaand lid van CNV kun je je collega, familielid, vriend of kennis lid maken van onze vakbond en ontvang je daarnaast ook nog eens een cadeaubon van € 20,-. Het nieuwe lid betaalt € 24 voor de eerste 6 maanden. Dit actietarief geldt tot en met eind juni 2024. Hoe groter we worden, des te beter we kunnen onderhandelen voor jouw arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie of aanmelden, ga naar www.cnv-ledenwerven.nl

Lid van de cao-commissie misschien iets voor jou?

Iedere nieuwsbrief kom ik er graag op terug. Het commissiewerk. Denk eens erover na om je als vrijwilliger in te zetten voor CNV. Het heeft veel voordelen: je bent up-to-date over allerlei ontwikkelingen in je branche, je kunt meedenken en meepraten over je arbeidsvoorwaarden, je wordt hiervoor vrijgesteld van werkzaamheden met behoud van salaris en reiskosten naar de vergaderlocaties worden vergoed. Je krijgt hiervoor trainingen die CNV verzorgt.  

Ook de cao commissie VIGEF blijft zoeken naar leden uit de branche, die heel goed weten wat er op de werkvloer speelt. Lijkt dit je wat? Klik dan eens op Functieprofielen kaderleden | CNV Vakmensen - Informatie voor kaderleden | CNV Vakmensen en ga naar lid cao-commissie voor meer informatie en het profiel. Geïnteresseerd, en wil je nog meer hierover weten of wil je weten hoe je je kunt melden? Stuur dan een e-mail naar r.hovelings@cnv.nl (onderhandelaar Groenten- en fruitverwerkende industrie).

Ruud Hövelings
Bestuurder CNV
M: 06-81 88 45 56
E: r.hovelings@cnv.nl

 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error