Nieuwe cao voor UCC Coffee

Het verbeterde eindbod van de directie is unaniem aangenomen door de CNV-leden en ook de meeste FNV-leden stemden voor. Daarmee is er een onderhandelingsresultaat en dus een nieuwe cao.

Tweejarige cao 

Na een aantal cao-rondes zonder resultaat kwam de werkgever een aantal weken geleden met een verbeterd eindbod. Er kon worden gestemd over het voorstel voor een tweejarige cao voor UCC Coffee en een salarisverhoging van 5% per 1 mei 2024. Voor het tweede jaar stelde de directie Automatische Prijscompensatie (APC) voor. Daarbij zal de loonsverhoging in ieder geval gelijk zijn aan de inflatie. En als de bedrijfsresultaten ruimte bieden voor koopkrachtverbetering dan gaan we als cao-partijen opnieuw met elkaar in gesprek.

Onderhandelingsresultaat

Uit de stemming blijkt nu dat jullie je unaniem kunnen vinden in het verbeterde voorstel van de directie. Ook de FNV-leden hebben in grote meerderheid voor het verbeterde eindbod gestemd. De uitkomst hebben we inmiddels gedeeld met de werkgever. Eén en ander betekent dat we nu een onderhandelingsresultaat hebben en daarmee ook een nieuwe cao. De onderhandelingen verliepen de afgelopen maanden in een goede sfeer maar het was niet altijd even gemakkelijk om de wensenlijstjes op elkaar af te stemmen. Gelukkig is er nu voor de meeste leden een bevredigende uitkomst. 

Het kan zijn dat er naar aanleiding van het bereikte resultaat nog vragen zijn. In dat geval ben ik natuurlijk per mail of telefonisch bereikbaar.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!



Mede namens mijn kaderlid Oege Okkema,

Auke Wietze Bosma
Bestuurder CNV
M: 06 8192 0453
E: a.bosma@cnv.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error