Melding organisatiewijziging CêlaVíta

Vakbonden zijn door directie CêlaVíta geïnformeerd over een voorgenomen organisatiewijziging

Beste leden werkzaam bij CêlaVíta,
Afgelopen donderdag 3 oktober zijn de vakbonden gelijktijdig met jullie geïnformeerd over de voorgenomen organisatiewijziging bij CêlaVíta. Wij hebben begrepen dat hiervoor conform wet- en regelgeving ook een adviesaanvraag is gedaan bij de OR.

Informatie vanuit de werkgever
Wij begrijpen dat de wijziging een beperkte impact heeft voor het vaste personeel. Een klein aantal werknemers verliest zijn functie, een grotere groep krijgt een andere functie en voor een aantal ondersteunende diensten wordt gekeken naar overdracht van werkzaamheden naar een ander bedrijf (outsourcing), waarbij de medewerkers mee over gaan naar dat bedrijf.

CêlaVíta geeft aan dat het in lijn met hun bedrijfsvoering en imago daar waar noodzakelijk de arbeidsvoorwaardelijke consequenties correct zal afhandelen in overleg met de vakbonden. Voorts geeft men aan te verwachten dat met het voorgenomen besluit er weer een goede toekomst is voor CêlaVíta als bedrijf.

Vervolg traject
wij hebben voor woensdag 30 oktober cao onderhandelingen gepland staan. Gezien de ontwikkelingen passen wij deze afspraak nu aan. Wij zullen voorafgaande aan het overleg in gesprek gaan met de OR en onze kaderleden. Wij verwachten daarna een goed beeld te hebben van de situatie en wat wij te doen hebben. Aansluitend zullen wij dit bespreken met jullie werkgever en bekijken wat verder nog kan en noodzakelijk is. Ook zullen we bezien of het noodzakelijk is een sociaal plan af te sluiten.

Daarna zullen wij, als er nog tijd over is, de cao-onderhandelingen hervatten. Mogelijke consequenties van de organisatiewijziging voor de cao zullen we in het overleg inbrengen.

Vragen, opmerkingen of lid worden
Heb je vragen of opmerkingen, meld je dan bij één van de kaderleden op jullie bedrijf. Zij zullen je vraag beantwoorden of verder helpen. Gezien de huidige ontwikkelingen verwachten wij de komende tijd iedereen nodig te hebben om jullie belangen te behartigen. Alleen samen kunnen we dat  bereiken en staan we sterk tijdens de komende periode. Dus is je collega nog geen lid of wil je zelf lid worden, meld je aan via de kaderleden.


Met vriendelijke groet,
mede namens jullie kaderleden, Jan Zandbergen, Henk van het Ende en Joop Altelaar.




Mark Klunder                                                 Wieze Kampen                      Gerro de Jager
FNV Voedingsindustrie                                     CNV Vakmensen                   RMU