Ledenvergadering meer flexibiliteit Ben & Jerry’s

Unilever wil dat de fabriek in Hellendoorn flexibeler en concurrerender wordt. Daartoe wil jullie werkgever afspraken maken over nieuwe roosters, die uiteraard gevolgen hebben voor werknemers en uitzendkrachten. FNV en CNV Vakmensen nodigen de leden uit voor een bijeenkomst op dinsdag 18 juni.

Meer roosterflexibiliteit in Hellendoorn?
Unilever heeft bij vakbonden het verzoek neergelegd om mee te werken aan de ontwikkeling van nieuwe roosters. Jullie werkgever stelt dat het nodig is dat Unilever flexibeler en efficiënter kan reageren op veranderingen in de markt, zoals andere ijsfabrieken in Europa dat ook kunnen doen. Unilever is van mening dat de huidige cao, die voorziet in een jaarrooster, deze ruimte nu onvoldoende biedt. Specifiek voor de locatie Hellendoorn wil Unilever nieuwe (cao-)afspraken maken met vakbonden, om zo tot de gewenste flexibiliteit te kunnen komen. 

Wat betekent dit voor werknemers?
Unilever heeft onlangs al besloten om eerder dan verwacht het laagseizoen te laten ingaan. Voor werknemers heeft dit gevolgen, zowel voor de balans werk-privé, maar ook financiële gevolgen (denk aan de ploegentoelagen). En als vakbonden met Unilever afspraken zouden maken over nieuwe roosters, heeft dat uiteraard ook weer gevolgen voor werknemers. FNV en CNV willen hier alléén afspraken over maken met Unilever, als hiervoor draagvlak is bij onze leden. De bonden nodigen leden daarom uit om hier met ons een open gesprek over te voeren.

Ledenbijeenkomst FNV & CNV:
‘Meer flexibiliteit in Hellendoorn?’ Dinsdag 18 juni, Zaal Cookie Dough
1ste bijeenkomst van 14:00 tot 15:00 uur
2de bijeenkomst van 15:00 tot 16:00 uur

Gespreksonderwerpen
De vragen die aan de orde komen op deze bijeenkomsten: zien leden de noodzaak om flexibeler te kunnen werken in Hellendoorn? Is er de bereidheid bij leden om tot flexibelere roosters te komen? En zo ja, welke ruimte zien jullie en tegen welke voorwaarden kan dit eventueel gebeuren?

We hopen op een grote opkomst en zien jullie graag op deze bijeenkomsten! Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen kan helaas niet aanwezig zijn bij deze ledenvergadering vanwege andere afspraken. Niels Suijker van FNV zal hem tijdens de ledenvergadering waarnemen en ook CNV-leden worden dus van harte opgeroepen naar de ledenvergadering te komen.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990, e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl of Twitter @JeroenWarnaar ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl .